Fotbal   •   Liga 1   •   UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ce-i lipsește lui Reghe la Craiova » Universitatea suferă unde CFR Cluj excelează!

Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova // foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu   —  vineri, 18 februarie 2022

Jucătorii de la Universitatea Craiova, pregătiți de Laurențiu Reghecampf (46 de ani), sunt deficitari la „munca de jos”, acolo unde și FCSB are o problemă, dar și la capitole precum „mentalitate” și „putere de luptă”.

La Craiova, Laurențiu Reghecampf a prins gust pentru „mai sus”. De pe locul 5, după două victorii consecutive, antrenorul Universității nu se mai gândește doar să-și asigure prezența în play-off: „Vreau să leg și a treia victorie, și pe a patra. E doar începutul. În play-off vrem să facem o figură frumoasă. Pentru noi urmează doar finale! Vreau o echipă puternică, cu care să plecăm la luptă sezonul viitor”. 

Atuul lui CFR Cluj

Însă tocmai acest „la luptă”, luat în sens propriu, este exact ce le lipsește deocamdată juveților pentru a conta foarte sus. În ierarhiile InStat, CSU se regăsește în Top 5 la toate capitolele ce țin de faza ofensivă. La „ocazii”, cu o medie de 7 pe meci, și „șuturi cadrate”, 5,8 pe partidă, este chiar lider. Iar la goluri (1,81) și la „media paselor-cheie” (3,9) o secondează pe FCSB. 


În schimb, Bănia lipsește din Top 5 „dueluri câștigate”. De orice fel! Altfel spus, jucătorii lui Reghe nu-și prea bat capul cu „munca de jos”.

Și cum acest minus e valabil și în cazul viceliderului FCSB, pare să fie una din explicații pentru triumfurile în serie ale CFR-ului din precedentele 4 stagiuni. Clujenii sunt prezenți și ei în toate topurile ofensive din 2021/2022, dar îi regăsim și la „dueluri câștigate”, pe locul 4. Ceea ce, per ansamblu, face diferența.

Exemplul FCSB 

Și mai e ceva la care Universitatea e deficitară: puterea de luptă. În acest sezon, în 26 de etape, oltenii au un singur meci în care au reușit să răstoarne un scor nefavorabil. Cel cu Rapid, de pe Arena Națională, când au fost conduși cu 1-0 și au câștigat cu 2-1. În alte 4 partide de acest gen au obținut doar un punct, anume cu Sepsi (1-1, acasă), cu FC Botoșani (2-2, d), cu Gaz Metan (1-1, d) și cu CFR (1-1, a). 


În schimb, ei au bifat 3 eșecuri în confruntări în care au avut avantaj pe tabelă: 1-2 cu FC Botoșani (a), 2-3 cu FC Argeș (d) și 2-3 cu FCSB (a). Ca o comparație, FCSB a manageriat favorabil 3 situații dificile, în care a fost condusă cu 1-0, 2-1 cu FC Argeș (a), 3-1 cu FC Botoșani (a) și amintitul 3-2 cu CSU (d), iar dintr-o alta a scos un punct: 2-2 cu FCU Craiova. 

„Perla” este spectaculoasa remontada din meciul cu Chindia, în care a transformat un 0-2 în 3-2

Dueluri câștigate (medie)

UTA95
Botoșani93
Farul91
CFR Cluj86
Chindia86

Index InStat

FCSB234
CFR Cluj233
CSU Craiova230
Botoșani224
Farul221

Goluri (medie)

FCSB2
CSU Craiova1,81
CFR Cluj1,5
Farul1,2
Botoșani1,19

Ocazii (medie)

CSU Craiova7
FCSB7
CFR Cluj6
Sepsi5,4
Farul5,2

Șuturi cadrate (medie)

CSU Craiova5,8
CFR Cluj5,2
FCSB5,2
Sepsi5,2
Botoșani4,8

Pase-cheie (medie) 

FCSB4
CSU Craiova3,9
CFR Cluj3,1
Botoșani3,1
Farul3,1

VIDEO » Reghecampf, despre meciul cu Academica Clinceni

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.