Liga 1

CS Mioveni - FCSB, meci de penalty-uri » Echipa care a beneficiat cel mai mult de pe urma loviturilor de departajare vs. formația care a suferit cel mai mult

În tur, la CS Mioveni - FCSB, Florin Tănase a executat penalty-ul roș-albaștrilor // foto: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Liviu Manolache  —  vineri, 18 februarie 2022

Confruntarea de mâine pune față în față echipa care a beneficiat de cele mai multe lovituri de pedeapsă, FCSB are nu mai puțin de 11, și cea care e prima la loviturile dictate împotrivă, CS Mioveni a fost penalizată de 8 ori.

  • CS Mioveni - FCSB se joacă sâmbătă, 19 februarie, de la ora 19:55. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, TelekomSport 1 și Look Sport +.

FCSB e echipa care conduce topul formațiilor care au beneficiat de cele mai multe penalty-uri în actualul campionat. Are o medie de un 11 metri la aproape fiecare două jocuri disputate.

Comparativ cu rivala la titlu, CFR, trupa lui Toni Petrea stă de 4 ori mai bine. Pentru FCSB, veștile bune din perspectiva deciziilor arbitrilor de a-i pune mingea pe var nu se opresc aici.

Adversarul din etapa viitoare, CS Mioveni, e clientul preferat al brigăzilor de arbitri, care au dictat împotriva formației antrenate de Alexandru Pelici cele mai multe penalty-uri dintre toate cluburile de Liga 1.

În tur, la FCSB - CS Mioveni 3-0, Marcel Bîrsan a inventat un penalty

Argeșenii au avut de suportat 8 astfel de momente, unul dintre ele fiind în meciul direct cu FCSB, din tur. Atunci, „centralul” Marcel Bîrsan a inventat respectiva sancțiune, la un duel regulamentar între Scarlatache și Keșeru.

Ultimul s-a împiedicat singur de picioarele fundașului, care era deja căzut, însă arbitrul bucureștean a văzut penalty. Pe care l-a transformat în gol Florin Tănase.

Topul formaţiilor care au beneficiat de cele mai multe penalty-uri

ECHIPĂPENALTY-URI
FCSB11
CSU Craiova9
Farul6
Mioveni6
Sepsi5
Dinamo5

4dintre cele 9 penalty-uri de care a beneficiat Universitatea Craiova au fost ratate, în vreme ce FCSB a irosit unul singur din cele 11

Topul formaţiilor care au beneficiat de cele mai puține penalty-uri

ECHIPĂPENALTY-URI
Voluntari0
FCU Craiova1
FC Argeș1
UTA2
Gaz Metan2
Chindia2

Topul formaţiilor împotriva cărora au fost dictate cele mai multe penalty-uri

ECHIPĂPENALTY-URI
Mioveni8
Dinamo7
Gaz Metan6
Botoșani5
Rapid5
Clinceni5

1 penaltya fost dictat împotriva CFR-ului și tot unul împotriva Farului, echipele cel mai puțin penalizate cu lovituri de pedeapsă

Istvan Kovacs, liderul penalty-urilor pro FCSB

Cele 11 lovituri de pedeapsă de care au beneficiat roș-albaștrii au fost dictate de 8 arbitri. Surprinzător, lider la acest capitol e unul dintre „centralii” la adresa căruia Gigi Becali a avut un discurs violent de mai multe ori în anii precedenți, acuzându-l frontal inclusiv de faptul că e omul de casă al CFR-ului. 

Istvan a condus 4 partide ale vicecampioanei în actualul campionat, iar în 3 dintre ele a acordat 11 metri pentru FCSB. Cu el pe teren, clubul lui Becali a luat 10 din 12 puncte: 4-1 cu CSU Craiova, 6-0 cu Dinamo, 3-1 cu Rapid și 2-2 cu FCU Craiova, toate aceste jocuri fiind pe teren propriu. 

În topul penalty-urilor oferite FCSB, pe locul 2 se regăsește Marian Barbu, cu două dictate în același meci, FCSB - UTA. Ceilalți 6 arbitri au fost: Colțescu, Mladinovici, Călin, Bârsan, Rusandu și Fl. Andrei.

50%dintre cele 4 penalty-uri dictate împotriva FCSB-ului au venit din partea aceluiași arbitru, Horațiu Feșnic, la meciurile cu Sepsi (1-1) și CSU Craiova (3-2), acestea fiind și singurele partide ale roș-albaștrilor la care a oficiat „centralul” din Cluj

>

Mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.