Campionate

Lăudat de spanioli, criticat de italieni, Istvan Kovacs a fost la înălțime în Napoli - Barcelona

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 18 februarie 2022

Istvan Kovacs e apreciat în Mundo Deportivo pentru prestația de la Barcelona - Napoli, 1-1: „control total și de încredere”. E contestat însă în Corriere dello Sport, „pentru hențul imperceptibil”, taxat cu penalty de VAR.

Prestație de gală pentru Istvan Kovacs într-un joc de top din Europa League. Barcelona - Napoli 1-1 i-a atras comentarii diferite în presa din Spania și Italia. Mundo Deportivo, care în aceeași pagină l-au numit și român, și maghiar, i-a lăudat maniera de încredere și autoritară, reproșându-i numai că nu a mai dat două „galbene" lui Eric Garcia și Ferran Torres.

„Mereu bine poziționat, a aplicat bine legea avantajului. A fost în control total, a asigurat fluiditatea partidei și nu s-a lăsat păcălit de simulări. VAR-ul german Dingert l-a chemat în minutul 57 să revadă hențul lui Juan Jesus în careu. Românul a oferit încredere, arbitrând bine", l-a caracterizat MD.

Xavi și Pique contestă golul de 0-1

Doar Xavi a protestat la golul marcat de Zielinsky, într-o fază în care Osimhen, aflat în ofsaid, primește o minge discret atinsă de Eric Garcia, amintind de Mbappe și ultima finală de Nations League. "Arbitrul ne-a zis că atacantul nu influențează intervenția, dar regula trebuie schimbată. Un fundaș nu poate lăsa niciodată balonul să treacă!", s-a plâns Pique.

Italienii au acuzat lovitura de la 11 metri din care Ferran Torres a egalat. „Penalizați de arbitru și de VAR pentru un henț insesizabil. Mingea centrată de Traore este deviată ușor de brațul lui Juan Jesus", scrie Corriere dello Sport. Gazzetta dello Sport l-a notat însă bine, cu 6,5, invocând și o fază dubioasă la contactul în careu Osimhen-Eric Garcia.

Ferran Torres a plâns după meci

Deși a marcat din penalty, Ferran Torres era foarte afectat la final. S-a așezat pe vine și a plâns, reproșându-și patru mari ocazii ratate. Colegii și adversarii au venit să-l consoleze, atacantul de 21 de ani mergând abătut spre vestiare.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.