Campionate

Salvat de procuror? Polițiștii ar fi semnat mandatul pentru arestarea lui Ronaldo, dar ar fi fost blocați: „Nu a oferit nicio explicație”

Cristiano Ronaldo joacă acum pentru Manchester United // foto: Guliver/getyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 18 February 2022

Leslie Mark Stovall, avocata lui Kathryn Mayorga, femeia care l-a acuzat pe Cristiano Ronaldo de viol în 2009, a susținut că un procuror districtual a primit mandatul de arestare a celebrului fotbalist, semnat de polițiștii din Las Vegas, dar a refuzat să judece cazul, fără a oferi explicații.

Polițiștii care au investigat acuzațiile de viol aduse de Kathryn Mayorga lui Cristiano Ronaldo în 2009, pentru o presupusă agresiune sexuală petrecută într-o cameră de hotel, au considerat că dispun de suficiente dovezi pentru arestarea fotbalistului portughez, dar s-ar fi lovit de o piedică grea.

Cel puțin așa susține Leslie Mark Stovall, avocata lui Kathryn Mayorga. Transcrierea cu declarațiile acesteia, oferite în instanță pe 21 septembrie 2021, a ajuns în posesia cotidianului britanic The Sun, care le-a făcut publice.

Avocata femeii care l-a acuzat pe Cristiano Ronaldo de viol susține că procurorul nu a ținut cont de mandatul de arestare 

Avocata susține că Steve Wolfson, procuror districtual din comitatul Clark „a refuzat să să-l pună sub acuzare (n.r. - pe Cristiano Ronaldo) după ce mandatul de arestare a fost depus la biroul procurorului districtual”.

Nu spune de ce a decis să refuze - orice argument reprezintă pură speculație. Se încadra în prescripția răspunderii penale. Poliția a considerat că are motivul să-l pună sub acuzare pentru agresiune sexuală, iar procuratura a decis să nu facă acest lucru”, a susținut reprezentanta legală a lui Kathryn Mayorga.

Potrivit The Sun, Steve Wolfson este principalul procuror din Las Vegas.

Cristiano Ronaldo i-a plătit femeii 375.000 de dolari

În iunie 2009, Kathryn Mayorga a chemat poliția din Las Vegas pentru a reclama presupusul viol, dar n-a dezvăluit și identitatea celui acuzat, astfel încât cazul a fost imediat închis.

Un an mai târziu, a existat o înțelegere, Ronaldo plătindu-i 375.000 $ pentru a-i cumpăra tăcerea și a renunța la orice proces. Avocații au redeschis însă cazul în august 2018, considerând că acel contract e nul pentru că clienta lor ar fi fost supusă presiunilor (fără dovezi, spune judecătorul) ca să accepte.

Cristiano Ronaldo a negat mereu acuzațiile de viol ale femeii, susținând că raportul a fost „total consimțit”, iar în 2019 procurorul Steve Wolfson anunțase că ceea ce a declarat Mayorga „nu poate fi probat dincolo de orice dubiu rațional”. Astfel, nu a continuat urmărirea penală.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.