Liviu Ganea (33 de ani) a vorbit în această dimineață despre perioada în care a fost sub contract cu CFR Cluj (februarie 2012 – iulie 2014) și despre banii pe care nu i-a mai primit de la formația din Gruia.
Fostul atacant avea de încasat aproximativ 80.000 de euro de la ardeleni, bani pe care nu i-a mai recuperat după ce societatea a intrat în insolvență.
Liviu Ganea, dezvăluiri despre insolvența lui CFR Cluj
Fost jucător la Dinamo, Ganea a vorbit despre motivele care au făcut ca el și alți jucători ai lui CFR Cluj să nu-și primească banii.
CFR Cluj a depășit insolvența în mai 2017, după 2 ani, datorită lui Neluțu Varga, un afacerist local care a plătit datorii vechi de 5 milioane de euro, însă Liviu Ganea este deranjat de cele întâmplate.
„Perioada strict fotbalistică a fost una OK. Apoi, ce s-a întâmplat... Nu, nu mi-am luat banii. Păi, domnul Zăvăleanu s-a ocupat de chestia asta. A avut grijă să nu luăm nimic. Nimeni nu mai are la ce să spere.
A fost foarte simplu, după ce am studiat. Ce au făcut? Au băgat echipa în insolvență, au suspendat toate memoriile, pentru că Legea 95 așa spune, și s-a intrat în insolvență. A fost depusă cererea și acceptată de Tribunalul Cluj. Tu ca fotbalist erai salariat la societatea SC CFR 1907 Cluj.
La Tribunal ne-am câștigat dreptul de a primi banii, dar la Curtea de Apel ne-au fost întoarse absolut toate deciziile și ne-au considerat chirografari. Era ca și cum am avea niște creanțe chirografare, iar noi nu suntem angajații clubului”, a declarat Liviu Ganea, potrivit digisport.ro.
- Ce sunt chirografarii? În cadrul procesului de insolvență, creditorii chirografari au cele mai mici șanse să își recupereze banii. Deși sunt salariați și ar fi trebuit să aibă creanțele garantate și să își primească banii în cele din urmă, jucătorii au fost trecuți ca chirografari pentru că nu au contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă care nu oferă nicio garanție.
Liviu Ganea: „Zăvăleanu s-a folosit de anumiți judecători”
Ganea îl acuză pe Răzvan Zăvăleanu, cel care lucrat la CFR Cluj în perioada insolvenței, că „s-a folosit de anumiți judecători de la Curtea de Apel de la Cluj” pentru a-i ajuta pe ardeleni să scape de datoriile către jucători. Zăvăleanu este acum administrator judiciar la Dinamo, după ce a trecut și pe la Gaz Metan.
„N-ai ce să mai faci. S-au folosit de chestia asta. Singura chestie prin care ne puteam judeca era Litigiul de Muncă, prin care să demonstrăm că acelea erau contracte de muncă. Noi aveam o convenție civilă, ca să nu se plătească taxe la stat. Cum să faci o convenție civilă unui om care prestează o muncă timp de trei ani zilnic? Era un contract de muncă mascat.
Domnul Zăvăleanu, nu că a fost foarte inteligent sau foarte bun, ci s-a folosit de anumite decizii ale judecătoarelor de la Curtea de Apel de la Cluj. A fost o chestie politică! Eu am vorbit cu avocații care mergeau la Cluj și îmi spuneau din start că merg degeaba, că știu ce se va întâmpla.
Totul s-a întâmplat cu implicare politică. Era o judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj renumită, care atunci când avea niște dosare mai grele, le aranja ea ca să fie bine”, a adăugat Liviu Ganea.
Cum poți să spui că eu, ca fotbalist, am o creanță chirografară? Aveam de luat vreo 80.000 de euro. Erau mulți jucători în situația asta. Eu, Vasile Maftei, Laszlo Sepsi, Roberto de Zerbi, foarte mulți. Nu ne-am mai luat banii
Liviu Ganea
{{text}}