Nationala

Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”

Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 19 februarie 2022

Cel mai mare stadion din România, Arena Națională, și-ar putea schimba numele în 2022. Primăria Capitalei își dorește să atenueze pierderile financiare cauzate de stadion, iar una dintre soluții este închirierea numelui către un sponsor.

Arena Națională a fost inaugurată în 2011 cu meciul amical dintre România și Franța, încheiat 0-0. Construcția stadionului a costat peste 200 de milioane de euro, iar până în prezent, Primăria Capitalei nu a reușit să obțină un profit de pe urma Arenei.

Arena Națională și-ar putea schimba numele

Cel mai mare stadion din țară chiar a produs găuri în bugetul Bucureștiului, din cauza costurilor mari de întreținere. Consilierul Florin Covaci a venit cu propunere ca numele Arenei Naționale să fie închiriat către un sponsor, precum numeroase stadioane din străinătate.

„Arena Națională este o gaură neagră. Pierderile sunt de milioane de euro. Ce ne-am propus noi este nu numai să închiriem numele stadionului, ci să găsim și un partener strategic. Ne dorim să aducem pe cineva care să poată trage arena în sus, să o scoată din situația actuală. Asta poate fi făcut doar de o companie mare, nu multe își permit să facă acest lucru”, a spus consilierul Florin Covaci pentru panorama.ro.

10 milioane de lei pentru închirierea numelui Arenei Naționale

Consilierul Florin Covaci a numit și suma realistă pentru care ar putea fi închiriat numele stadionului din București, potrivit sursei menționate: „Am analizat mai multe arene din Europa, iar un punct de plecare ar fi de 10 milioane de lei pe an. 

O astfel de sumă ar duce la echilibrarea bugetului, ar face sustenabilă Arena Națională. Unde ne-am încadra noi, scenariul ideal, ar fi 15-20 de milioane de lei. La o astfel de sumă am stinge toate cheltuielile, am face și profit. Dar realist, suntem undeva la 10-15 milioane”.

55.634de spectatori poate găzdui Arena Națională

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.