Conducerea lui Dinamo așteaptă cu sufletul la gură sentința în dosarul de bancrută frauduloasă în care este inculpat fostul finanțator Ionuț Negoiță, alături de alți doi foști oficiali ai clubului din „Ștefan cel Mare”.
Curtea de Apel București a anunțat la termenul de miercuri, 16 februarie, că a rămas în pronunțare. Sentința ar putea fi dată pe 13 aprilie 2022. SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul, este parte responsabilă civilmente în acest dosar.
Zăvăleanu a explicat ce riscă Dinamo în procesul lui Ionuț Negoiță
Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a explicat aseară la Radio Dinamo1948 care pot fi repercusiunile asupra clubului Dinamo, dacă Ionuț Negoiță va fi găsit vinovat.
„Există o parte cunoscută și o parte necunoscută a lucrurilor. Știm cu câți bani s-a înscris Regia Parcurilor și cu cât s-au înscris cei de la Poli Timișoara, aceste entități fiind constituite în parte civilă în procesul penal.
Sumele respective sunt înscrise la masa credală sub condiție suspensivă (n.r. - care oprește punerea în execuție a unei dispoziții, a unei prevederi), dacă va avea loc condamnarea, vor veni la masa credală. Vorbim de o sumă de 6 milioane de lei. Dacă nu va exista o condamnare, aceste sume vor fi șterse din tabelul de creditori.
Nu știu ce se poate întâmpla, văzând și făcând în funcție de rezultatul de acolo, vom vedea și vom reacționa și noi”, a spus administratorul judiciar al clubului.
Potrivit dosarului de insolvență, Politehnica Timișoara este înscrisă la masa credală cu 5.418.600 lei, echivalentul a 1,1 milioane de euro (sub condiție suspensivă până la soluționarea definitivă a acțiunii civile în procesul penal în favoarea părții vătămate). Suma reprezintă 50% din transferul lui Dorin Rotariu la FC Bruges, în 2017.
De asemenea, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a solicitat recuperarea unei creanțe în valoare de 515.945,82 lei, datorie rezultată din contracte de evenimente sportive pe Arena Națională.
Potrivit legii, firma lui Zăvăleanu poate solicita, dacă este cazul, ca eventualele creanțe rezultate din procesul penal să fie acoperite din sumele obținute din acțiunea în atragerea răspunderii patrimoniale a persoanelor ce au contribuit la aducerea clubului Dinamo în stare de insolvență.
De ce este acuzat Negoiță
- Dosarul în care este inculpat Ionuț Negoiță priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiție la finalul anului 2017.
- Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă.
- Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.
- „La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție. La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, spuneau sursele GSP în martie 2021.
{{text}}