Campionate

Fosta mare speranță a fotbalului englez și-a găsit echipă după opt luni » Jucătorul a vorbit despre drama trăită în această perioadă

Jack Wilshere // Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 21 February 2022

Mijlocașul Jack Wilshere (30 de ani) a semnat cu formația daneză Aarhus Gymnastikforening, la opt luni de la despărțirea de Bournemouth, timp în care s-a antrenat cu Arsenal, echipa la care a făcut primii pași în fotbalul mare.

Englezul a semnat cu Aarhus până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Wilshere a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut în ultimele luni. Englezul speră să-și relanseze cariera la gruparea daneză.

Jack Wilshere și-a găsit echipă după 8 luni

Jack Wilshere a fost considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști englezi. Englezul debuta pentru Arsenal la 16 ani și avea să strângă 34 de selecții în naționala Angliei.

Măcinat de accidentări, Wilshere nu a reușit să-și valorifice potențialul. Acum, englezul este hotărât să profite de șansa oferită de gruparea daneză și să își relanseze cariera. Conform The Sun, Wilshere va încasa la Aarhus 20.000 de euro pe lună, plus bonusuri.

Jack Wilshere: „Fiul meu mă întreabă dacă mi-am găsit un club sau dacă cineva mă iubește, iar eu îi spun că nu”

„De când am început să mă antrenez cu Arsenal, nu am ascuns faptul că sunt pregătit pentru 2022 și pentru un nou club. Acum am găsit clubul portivit și va fi o provocare interesantă pentru mine.

Sunt într-un moment al carierei mele în care trebuie să o iau de la capăt după o perioadă dificilă și această oportunitate mi-a fost oferită de Aarhus. Sunt foarte recunoscător și voi face tot posibilul să mă ridic la înălțimea așteptărilor”, a declarat Wilshere, conform Marca.

Jack Wilshere // Foto: Imago

Mijlocașul a bifat ultimul meci oficial în mai 2021, pentru Bournemouth. Contractul său cu gruparea din Championship a expirat la finalul sezonului trecut, iar fostul fotbalist al lui Arsenal s-a văzut pus în situația de a nu-și găsi un nou angajament. Lipsa ofertelor l-a afectat serios atât pe Wilshere, cât și pe familia sa.

Fotbalistul a povestit calvarul prin care a trecut în ultimele luni, văzându-se la doar 29 de ani departe de fotbal și fără să fie căutat de cluburi.

„Cred că există o părere preconcepută despre mine, este și răspunsul pe care l-am primit de la unele cluburi: este un jucător grozav, dar se va accidenta 

Am un fiu de 10 ani care este înnebunit după fotbal. Înțelege fotbalul, dar este foarte greu să-i spui despre asta. Este greu să-i explic lui ce se întâmplă. Întotdeauna mă întreabă dacă mi-am găsit un club sau dacă cineva mă iubește, iar eu îi spun că nu. Cred că asta e tot ce pot să-i spun. Trebuie să fiu sincer cu el”, a spus Wilshere la „Under The Surface Podcast”.

14 goluriși 30 de pase decisive în 197 de meciuri are Wilshere pentru Arsenal

A fost aproape să renunțe la cariera de jucător, din cauza lipsei de oferte

„Am rugat-o pe soția mea să mă anunțe când ar trebui să mă opresc din antrenamentele pe cont propriu și poate o să încerc și altceva, i-am zis să fie sinceră cu mine. În acest moment îmi fac cursurile de antrenor și echipa mă ajută cu asta. Este ceva ce îmi place și la care mă voi gândi în viitor, dar deocamdată încă vreau să joc”, a spus Wilshere pentru Sky Sports.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.