Liga 1

Primul Dinamo sclipitor » Momentul pe care Bordușanu nu-l va uita niciodată

Antonio Bordușanu @ IMAGO

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 22 februarie 2022

Dinamo a produs faza etapei #27 din Liga 1, rundă tocmai încheiată cu duelul Academica Clinceni - Universitatea Craiova 1-3.

Întâlnind o echipă decimată, Gaz Metan, de unde toți jucătorii vor să scape, „câinii” au oferit în premieră în acest sezon un fotbal de calitate. Și un scor pe măsură, 4-0.

Lăsați și de adversari să se desfășoare, roș-albii au reușit două goluri frumoase, după acțiuni lucrate. Unul, cel semnat de Bordușanu, care va fi detaliat mai jos, și golul doi marcat de Torje - preluare cu dreptul, șut cu stângul lângă bară, finalizare precedată de o pasă cu călcâiul la Ivanovski.

Faza etapei #27 » Dinamo - Gaz Metan 4-0 ('38)

Elevii lui Stoican au legat la golul doi, reușit de Antonio Bordușanu, 11 pase în total.

Au atins mingea nu mai puțin de 7 jucători: fundașii Andrei Radu, Patriche, Jovanovic, oamenii de la mijloc Pierret și Ivanov, plus doi jucători din atac, Cosmin Matei și Bordușanu.

Ei i-au „dovedit” pe medieșeni prin 3 pase, toate trimise în față. Mingea a ajuns firesc în poarta apărată de Alexandru Buzbuchi și a trecut succesiv prin cele 3 compartimente ale lui Dinamo: apărare, mijloc, atac.

Patriche verticalizează pe Matei. Lângă „decarul” dinamovist apare imediat Șteau, mijlocașul de bandă dreapta al medieșenilor care-l avea în grijă. 

Ivanov rupe linia de 3 mijlocași, e mai avansat decât Pierret și Rodriguez și îi oferă o soluție în plus lui Matei

Matei îl driblează din preluare pe Șteau și pasează în continuare - precis - la Ivanov, bulgarul ajuns în poziția lui.

Ivanov își va face preluarea în față și va avea astfel toți cei 4 mijlocași ai Gazului în spatele lui: Șteau, Harfaș, Chamed și Costea

Ivanov ridică imediat capul, are privirea la joc, observa că Bordușanu speculează o gaură în defensiva oaspeților și cere mingea între fundașii adverși. Serviciul fostului jucător de la FC Voluntari și Universitatea Craiova e la înălțime!

Ivanovski a ieșit strategic dintre stoperii Mediașului și l-a tras pe Matricardi; locul lăsat liber de argentinian e atacat excelent de Bordușanu

La limita ofsaidului, Bordușanu primește, își face mingea pe șut și finalizează imparabil la colțul scurt. Primul gol în Liga 1 pentru puștiul de 17 ani al lui Dinamo!

Așa se încheie atacul pe care Bordușanu îl va ține minte toată viața

10 august 2004e data nașterii lui Bordușanu, cel mai tânăr jucător care a evoluat în runda precedentă

#fazaetapei pe GSP:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.