Tenis

Djokovic n-a ezitat nicio secundă! Răspunsul ferm când fost întrebat despre succesul lui Nadal la Australian Open

Novak Djokovic și Rafael Nadal Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 februarie 2022

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a revenit pe teren după scandalul uriaș în care a fost implicat în Australia, la turneul din Dubai, acolo unde a câștigat fără emoții cu Lorenzo Musetti (19 ani, 58 ATP), scor 6-3, 6-3, Totuși, sârbul nu uită de evenimentele neplăcute trăite la Antipozi.

După meciul cu Musetti, Djokovic a fost întrebat din nou despre Australian Open, turneu la nu a putut participa din cauza faptului că nu este vaccinat. Acest lucru i-a permis lui Rafael Nadal să devină tenismenul cu cele mai multe Grand Slam-uri din istorie (21), cu unul peste Nole și Federer.

Sârbul a vorbit despre Nadal și a avut numai cuvinte de laudă la adresa spaniolului pentru triumful de la AO.

„Am încercat să nu mă uit la finala Australian Open. Toată lumea de la mine acasă se uita la ea și trebuia să urmăresc din când în când. Trebuie să îl felicit pe Rafa, e un luptător grozav și asta e una dintre cele mai semnificative victorii din cariera lui. Era în cârje cu 4-5 luni înainte, iar acum a devenit campion într-un nou Grand Slam”, a declarat Novak Djokovic potrivit tennisworld.

Întrebat dacă faprul că el nu a fost prezent a influențat rezultatul turneului, Djokovic a răspuns: „Am un respect enorm pentru el, nu vreau să îi știrbesc cu nimic din merite”.

Novak Djokovic: „Sunt gata să ratez șansa de a fi cel mai bun. Sunt gata să nu merg la Roland Garros și Wimbledon”

Întrebat într-un interviu acordat pentru BBC dacă este dispus să rateze șansa de a deveni jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate pentru că nu se vaccinează, Nole a răspuns fără ezitare.

„Da. Sunt dispus să plătesc acest preț. Sunt dispus să nu merg la Roland Garros și Wimbledon. De ce? Pentru că principiile de a alege în privința corpului sunt mai importante decât orice titlu. Decât orice altceva. Oricine are dreptul să spună și să facă ce crede că e mai bine pentru el. 

Eu nu am spus niciodată că sunt parte din mișcarea împotriva vaccinurilor. Cât am fost în Australia, nimeni nu m-a întrebat care e opinia mea despre vaccinare. Nimeni. Nu am putut să spun ce cred. E păcat că s-a ajuns la această concluzie, bazată pe ceva cu care nu sunt de acord”, a adăugat Nole.

Citește alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.