Liga 1

Amintiri de la unul dintre șocurile din Cupa UEFA, Sportul - Brondby: „Au venit încrezuți la București! După meci, le-au plecat toți sponsorii”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 februarie 2022

Paul Cazan (70 de ani), fost fundaș la Sportul Studențesc, a fost invitat în această dimineață la GSP LIVE și a vorbit despre una dintre cele mai mari surprize din istoria participării cluburilor românești în cupele europene.

După 0-3 în Danemarca, Sportul o învingea cu același scor pe Brøndby, pe 4 noiembrie 1987, în turul 2 al Cupei UEFA. Apoi, „studenții” se calificau în urma executării loviturilor de departajare de la 11 metri.

VIDEO Amintirile lui Paul Cazan din dubla istorică Sportul - Brondby: „Au venit la București cam încrezuți”

>

Azi, la GSP LIVE, Paul Cazan, fost jucător la Sportul, antrenor în acel meci, a vorbit despre victoria incredibilă obținută contra danezilor.

„După primul meci, nu era chiar compromisă calificarea. Atunci ne-au «lucrat» cu arbitrii. Brondby era o echipă pe val, avea mulți sponsori, care se gândeau s-o transforme într-una dintre cele mai mari echipe din Europa.

Danezii au venit cam încrezuți la București. Noi am jucat foarte bine. Ușor, ușor, după ce am marcat, lumea a început să vină la stadion. La final era stadionul plin. În minutul 90, Pană, care nu dăduse niciun gol în campionat, s-a dus în atac și a dat cu capul. S-a făcut 3-0.

Au urmat loviturile de departajare. Portarul Cristian a apărat 3 penalty-uri la rând. 

După meciul cu noi, toți sponsorii danezilor au plecat. Brondby, în loc să ajungă una dintre cele mai mari echipe din Europa, a decăzut. A fost scandal mare după meci, în vestiar. Au rupt tot pe acolo. Am auzit că Peter Schmeichel a fost cel mai nervos. Au plecat cu coada între picioare”, a spus Paul Cazan la GSP LIVE.

465de meciuri, dintre care 444 ca titular, a strâns Cazan în Divizia A, record pentru Sportul. Pe locul 2 e Mircea Sandu, cu 388 de jocuri

Sportul Studențesc - Brøndby IF 3-0 (1-0)/ 6-0 după pen

  • Cupa UEFA, turul 2, manșa secundă (0-3 în tur)
  • Au marcat în timpul regulamentar: Munteanu II (7'), Bozeșan (78'), C. Pană (89')
  • Au transformat loviturile de departajare de la 11 metri: Iorgulescu, Țicleanu, Bozeșan. 
  • Au ratat loviturile de departajare de la 11 metri: Schmeichel, Olsen, Nielsen
  • Stadion: Regie
  • Spectatori: 10.000
  • Arbitru: Heinz Holzmann (Austria)

Sportul: Gh. Cristian - M. Marian, M. Popa, Iorgulescu, Munteanu II (106' I. Achim) - Țicleanu, C. Pană, Bozeșan, Pologea - Coraș, S. Răducanu (73' D. Ciucă)
Antrenor: Paul Cazan

Brøndby: Schmeichel - B. Jensen, K. Nielsen, Olsen, Madsen - Steffensen (58' Frank), Chrøis, Christensen, B. Laudrup (81' Østergaard) - C. Nielsen, Vilfort. 
Antrenor: Birger Peitersen

13 partidea disputat Cazan în cupele europene, în perioada 1976-1987

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.