Altele

Magnus Carlsen, campionul mondial de la șah, a fost învins de un puști de 16 ani! Cum a explicat norvegianul înfrângerea

Magnus Carlsen (31 ani), campionul mondial la șah, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost învins marți de Rameshbabu Praggnanandhaa, un șahist indian în vârstă de doar 16 ani.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 22 February 2022

Magnus Carlsen (31 ani), campionul mondial la șah, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost învins marți de Rameshbabu Praggnanandhaa, un șahist indian în vârstă de doar 16 ani!

Rameshbabu s-a impus în fața campionului mondial în cadrul unui campionat online, Airthings Masters, în noaptea de luni spre marți.

Tânărul șahist indian l-a învins pe Magnus Carlsen în 39 de mutări, jucând cu piesele negre. Nu este pentru prima dată când Carlsen este învins. Și alţi jucători s-au impus până acum în duelul cu campionul norvegian, în special indienii Viswanathan Anand şi Pentala Harikrishna.

Totuși, Rameshbabu Praggnanandhaa este cel mai tânăr șahist care l-a învins pe Carlsen de când norvegianul a cucerit titlul de campion mondial în 2013.

De asemenea, șahistul indian a devenit cel mai tânăr maestru internaţional din istorie în 2016, la doar 10 ani.

Cum a motivat Carlsen înfrângerea cu Rameshbabu Praggnanandhaa

Luni, chiar înaintea de meciul cu tânărul Rameshbabu, campionul norvegian a explicat că în continuare nu se simte foarte bine după ce a fost depistat recent cu coronavirus.

„Astăzi este un pic mai bine, dar în primele două zile am resimţit o lipsă de energie şi nu m-am putut concentra deloc”, a afirmat Carlsen luni.

5 titluri de campion mondialare în palmares Magnus Carlsen, considerat cel mai mare șahist din toate timpurile

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.