Liga 1

Istvan Kovacs dezvăluie ce a pățit după o greșeală comisă în Liga 1: „S-a întâmplat să mă trezesc cu maşina spartă”

Istvan Kovacs / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 februarie 2022

Istvan Kovacs (37 de ani), unul dintre cei mai valoroși arbitri români ai momentului, a vorbit despre fața nevăzută a meseriei sale, dezvăluind cum greșelile comise la unele partide au avut consecințele nedorite în plan personal.

„Centralul” din Carei, posesor de ecuson FIFA, a mărturisit că a avut surpriza neplăcută de a-și găsi mașina avariată în urma unor erori avute la meciurile din Liga 1. Kovacs are peste 300 de meciuri „fluierate” în prima divizie, capitol la care doar Alexandru Tudor, Cristian Balaj și Sebastian Colțescu îl depășesc în întreaga istorie a arbitrajului românesc.

Istvan Kovacs: „S-a întâmplat să mă trezesc cu maşina spartă şi cu maşina zgâriată”

S-a întâmplat să mă trezesc cu maşina spartă şi cu maşina zgâriată, sunt lucruri pe care nu le poţi controla. Peste erori se trece foarte greu”, a spus Kovacs, cel care a spus că nu s-a lăsat niciodată doborât de corul său de contestatari, dar nici de erorile pe care le-a comis. 

„Asta diferă de la personă la persoană. Sunt cazuri în care unii reuşesc să treacă peste şi continuă să aibă o carieră frumoasă, şi alţii care sunt retrogradaţi şi se lasă de arbitraj. Încerc să invăţ din greşeli, să nu pun mare accent, să caut care a fost motivul pentru care am comis acea greşeală şi pe viitor să evit o poziţionare greşita. 

Sau, dacă vorbim de decizii subiective, acolo e percepţia arbitrului la momentul respectiv, acolo este greu de schimbat ceva, dar dacă am luat o decizie pentru că nu am avut cea mai buna poziţie, da, atunci îmi reproşez”, a spus Istvan Kovacs, într-un interviu pentru Telekom Sport

15 ani de la debutul lui Istvan Kovacs în Liga 1

Debutul lui Istvan Kovacs în Liga 1 a fost consemnat pe 11 august 2007, la duelul dintre Poli Timișoara și Pandurii. Din 2010, a fost promovat pe lista FIFA, devenind acum al doilea cel mai bine cotat arbitru român în elita arbitrajului mondial, cu participări la Campionatul European, confruntări de top în Liga Campionilor și Europa League.

VIDEO Ioan Igna, despre cum a forțat debutul lui Istvan Kovacs: "Mi-am dat seama că am în față un mare talent!"

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.