Campionate

Scandal în Turcia! Antrenorul lui Galatasaray a cerut excluderea din lot a lui Moruțan » Prima reacție a conducerii

FOTO: Imago-Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 februarie 2022

Domenec Torrent (59 de ani), antrenorul lui Galatasaray, le-ar fi transmis șefilor că nu îl mai vrea pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) în lot, anunță presa din Turcia.

Domenec Torrent a prins curaj după prima victorie pe banca lui Galatasaray, 3-2 în deplasarea cu Goztepe. Antrenorul spaniol ar vrea să îi excludă din lot pe termen nelimitat pe Olimpiu Moruțan, Arda Turan (mijlocaș, 35 de ani) și Alpaslan Ozturk (fundaș central, 28 de ani), nemulțumit de atitudinea celor trei. 

Torrent vrea să îl excludă din lot pe Olimpiu Moruțan

Torrent a motivat decizia pentru fiecare în parte. Consideră că Moruțan nu este suficient de serios la antrenamente, că Ozturk are probleme de disciplină și că viața extrasportivă a lui Arda Turan afectează echipa, susțin turcii de la Sabah

Cererea a fost respinsă, pentru moment, de președintele Burak Elmas. Acesta a replicat că situația echipei, la doar 6 puncte deasupra locurilor retrogradabile, nu permite acest lucru. Conform sursei citate, Elmas ar fi de acord cu dorința antrenorului în eventualitatea unei victorii obținute runda viitoare, acasă, cu Rizespor.

Moruțan, în dizgrația antrenorului la Galatasaray

Luni seară, într-o conferință de presă, antrenorul Galatei a lăsat de înțeles că a fost o alegere tehnică să nu îl folosească pe Moruțan în deplasarea de la Gotzepe: „Avem 22 de jucători, trei trebuie să rămână afară. În fiecare zi analizăm antrenamentele, știm tot ce fac băieții. Avem un plan tactic și în funcție de adversar. Decidem ce e mai bine pentru echipă”.

Levent Tuzemen: „De aceea nu l-a mai inclus în lot”

Totuși, jurnalistul turc Levent Tuzemen (Fotomac) îl contrazice pe tehnician. Are o altă explicație a absenței lui Moruțan. „În cazul lui, am aflat că nu a fost o decizie tehnică. Există un conflict între cluburile din România pentru banii din acest transfer. Un club îi pretinde lui Galatasaray să plătească și pentru el. Și, pentru că nu vrea să-și asume nici un risc și să protejeze și jucătorul, Galata nu l-a mai inclus în lot”. Așteaptă să se limpezească situația.

Tüzemen se referă la conflictul dintre FCSB și Botoșani. Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a reclamat FCSB la Camera de Soluționare a Litigiilor de la FRF, așteptând procentul de 9% pe care ar fi trebuit să-l primească din transferul lui Moruțan în Turcia, pentru 3,5 milioane de euro.

VIDEO Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

>

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.