Liga Campionilor

Primul impact la nivel înalt în fotbal » Boicotul incredibil luat în calcul de englezi, din cauza conflictului Rusia - Ucraina

FOTO: Imago-Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 februarie 2022

Elizabeth Truss (46 de ani), Ministrul de Externe al cabinetului Boris Johnson, spune că formațiile din Premier League ar trebui să boicoteze finala Ligii Campionilor din acest an, dacă Sankt Petersburg va rămâne orașul organizator.

Marea Britanie a început să impună sancțiuni Rusiei, după cum anunța ieri, într-o conferință de presă, premierul Boris Johnson.

Măsurile ar putea fi aplicate și în fotbal. Conform „The Independent”, Ministrul Elizabeth Truss a făcut un apel către formațiile din Premier League. Spune că finala Ligii Campionilor, programată la Sankt Petersburg pe 28 mai, ar trebui boicotată. Pune presiune pe UEFA pentru schimbarea arenei. 

Finala Ligii Campionilor, boicotată de formațiile din Premier League?

„E greșit ca finala să aibă loc în Rusia, în actualul context internațional. Ține de fiecare echipă în parte, dar dacă ar fi după mine nu m-aș prezenta. Nu vreau să iau parte la asta”, a spus Truss și în mod public, într-o intervenție avută la BBC. 

Elizabeth Truss / FOTO: Imago-Images

Sunt șanse mari ca o formație din Anglia să ajungă în finala Ligii Campionilor. Premier League dă patru formații în „optimi”. Trei dintre ele sunt ca și calificate în faza următoare, după manșa tur: Manchester City a trecut cu 5-0 de Sporting, Liverpool cu 2-0 de Inter și Chelsea cu 2-0 de Lille. Manchester United joacă astăzi, de la 22:00, cu Atletico Madrid. 

4,00este cota lui Manchester City la câștigarea Ligii Campionilor. Liverpool o urmează îndeaproape, cu o cotă de 5.25. Doar Bayern este în fața celor două, în viziunea bookmakerilor

Citește și alte știri din fotbalul mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.