Campionate

Răzvan Raț pierde milioane de euro din cauza conflictului din Ucraina!

Răzvan Raț

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 23 February 2022

Răzvan Raț (40 de ani), fostul fotbalist al celor de la Șahtior Donețk, a vorbit despre afacerile pe care le avea în orașul în care a petrecut 10 ani ca jucător.

Raț a evoluat la Șahtior între 2003 și 2013. A plecat de la ucraineni fix cu un an înainte ca războiul din Donbas. Înainte să plece, acesta a cumpărat mai multe imobiliare în valoare de 4.000.000 de euro, investiţie pe care nu o poate recupera din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

„Eu am casă în Donețk, am proprietăți, dar nu am reușit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Șahtior. De proprietățile mele au grijă niște foști angajați, foștii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate. 

Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăților practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului... Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populație, în 2014-2015”, a declarat Răzvan Raț potrivit sport.ro.

Răzvan Raț are rude la Lugansk

Fostul căpitan al echipei naționale a dezvăluit că are rude atât în Donețk, de unde este soția sa, cât și din Lugansk, zonele care tocmai au fost declarate „independente” față de Ucraina.

„Soția mea e din Donețk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viață, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Donețk, iar rudele de la gradul doi încolo, veri, unchi, mătuși, sunt prin Lugansk. Nu am vorbit cu cei rămași acolo, după ce Vladimir Putin a semnat recunoașterea republicilor separatiste. 

Dar se schimbaseră lucrurile din 2014, aveau o conducere și o organizare paralele de Ucraina, nu mai erau conduse de la Kiev, funcționau independent. Zona aia era ruptă de Ucraina, aveau propriul parlament, propriile ministere... Este aceeași situație din Transnistria sau din Georgia”, a mai declarat Răzvan Raț.

Citește alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.