Stiri extrasport

Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”

+30 Foto
Vladimir Putin, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 15 March 2022

Garry Kasparov (58 de ani), fost campion mondial la șah și președintele Fundației pentru Drepturile Omului, a condamnat repetat invazia Rusia. Acum spune că Putin trebuie exclus de la negocierile internaționale. 

  • Într-o declarație care a făcut înconjurul presei, Joe Biden l-a făcut „criminal de război” pe Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia Rusiei în Ucraina;
  • Dar Garry Kasparov spune că „remarca este insuficientă. Putin și acoliții lui nu ar trebui implicați în nicio negociere internațională, inclusiv în înțelegerea cu Iran (nr. privind înarmarea nucleară a țării islamiste). Altfel, e doar dat din gură”. 

Ce spunea Garry Kasparov în startul războiului din Ucraina: „E timpul să luptați contra Rusiei!”

„Ok, după ce ani de zile avertismentele mele au fost ignorate, azi am auzit doar: «Garry, ai avut dreptate!». Voi repeta ce am spus atunci. Iată recomandările mele: 

  • Sprijiniți militar Ucraina, imediat. Prin arme, informații, tehnologie. Mașina de război a lui Putin trebuie falimentată. Înghețați finanțele Rusiei și ale aliaților ei. Scoateți Rusia din fiecare instituție financiară și internațională!
  • Retrageți toți ambasadorii din Rusia. Nu mai e loc de vorbit. Noul mesaj unificat este: «Opriți-vă sau veți fi izolați definitiv».
  • Interziceți toate elementele mașinii de propagandă globală a lui Putin. Nu-l mai ajutați pe dictator să răspândească minciuni și ură.
  • Demascați și acționați împotriva lacheilor lui Putin! Dacă Schröder (n.r. - om politic german) și oamenii lui continuă să lucreze pentru Putin, aduceți acuzații!
  • Înlocuiți petrolul și gazul rusesc. Presiune pe OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol), creșteți producția. Nu poți salva planeta dacă nu salvezi oamenii de pe ea.
  • Recunoașteți că vor exista costuri, sacrificii. Am așteptat mult, prețul este mare, dar va crește de-acum înainte. E timpul să luptați

Apoi, Kasparov a mai adăugat un sfat în startul invaziei: „Călcâiul lui Ahile al lui Putin este faptul că el și clica lui își țin banii în lumea liberă, pe care spun că o disprețuiesc. Așa au ajuns să răspândească corupția, dar au oferit și o armă împotriva lor - dacă suntem dispuși să o folosim”. 

Zorii războiului » 25 de fotografii tulburătoare din Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin

+30 Foto
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei

Citește alte știri despre războiul din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.