Campionate

Implozie la barajele pentru Campionatul Mondial! 3 naționale NU mai vor să joace în Rusia: „FIFA și UEFA să intervină”

+30 Foto
Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia susțin la unison că Rusia nu ar mai trebui să găzduiască meciurile de calificare la Campionatul Mondial de luna viitoare (traseul B al barajului). Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 24 February 2022

Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia susțin la unison că Rusia nu ar mai trebui să găzduiască meciurile de calificare la Campionatul Mondial de luna viitoare (traseul B al barajului), după invazia din Ucraina dictată de Vladimir Putin.

Polonia, Suedia și Cehia nu vor să joace în Rusia meciurile de calificare la Campionatul Mondial

Polonia ar trebui să înfrunte naționala Rusiei, la Moscova, pe 24 martie. Dacă Rusia câștigă, atunci tot ea ar găzdui partida decisivă cu Suedia/Cehia din 29 martie.

„Ne așteptăm ca FIFA și UEFA să reacționeze imediat și să prezinte soluții alternative în ceea ce privește locurile în care ar putea fi jucate aceste meciuri de baraj care se apropie”, susțin cele 3 federații într-o scrisoare comună.

Pe baza evoluției alarmante actuale a conflictului dintre Rusia și Ucraina, inclusiv situația de securitate, Asociațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Republica Cehă își exprimă poziția fermă conform căreia meciurile din play-off de calificare la Campionatul Mondial, programate pe 24 și 29 martie 2022, nu ar trebui să se dispute pe teritoriul Federației Ruse. 

Semnatarii nu se gândesc să călătorească în Rusia și să joace meciuri de fotbal acolo. Escaladarea conflictului militar pe care o observăm implică consecințe grave și o siguranță considerabil mai scăzută pentru echipele noastre naționale și delegațiile oficiale. 

Federațiile de Fotbal din Polonia, Suedia și Cehia

Zorii războiului » 25 de fotografii tulburătoare din Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin

+30 Foto
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.ro & Libertatea: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

>

Citește alte știri despre războiul din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.