Campionate

Ucrainenii cer excluderea echipelor din Rusia! Solicitări oficiale trimise către FIFA și UEFA

Comitetul Executiv al Federației Ucrainene de Fotbal s-a întrunit azi, după invazia declanșată de Rusia. Federalii ucraineni vor ca naționala rusă și echipele de club să fie excluse din competițiile organizate de FIFA și UEFA. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 24 februarie 2022

Comitetul Executiv al Federației Ucrainene de Fotbal s-a întrunit azi, după invazia declanșată de Rusia. Federalii ucraineni vor ca naționala rusă și echipele de club să fie excluse din competițiile organizate de FIFA și UEFA.

De asemenea, aceștia au cerut ca finala Ligii Campionilor de pe 28 mai 2022 să fie mutată de la Sankt Petersburg, iar Supercupa Europei din 2023 să nu se mai joace la Kazan.

Solicitările Federației Ucrainene pentru FIFA și UEFA

„Comitetul Executiv al UAF a decis să se adreseze în mod oficial principalelor autorităţi ale fotbalului mondial şi european. Având în vedere agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, Comitetul Executiv al UAF a decis: 

  • să trimită la FIFA şi UEFA solicitările de interzicere a participării echipelor naţionale şi echipelor de club din Rusia la competiţiile internaţionale organizate de FIFA şi UEFA;
  • să trimită o solicitare la UEFA cu privire la decizia de a schimba cât mai curând posibil oraşul şi ţara de disputare a finalei Ligii Campionilor, sezonul 2021/2022, şi a Supercupei Europei 2023”

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.RO: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.