Stranieri

Care e bilanțul celor 25 de ani cu jucători români la Galatasaray? Doi „regi”, doi buni și 10 eșecuri!

Gică Hagi, 10 trofee în 5 sezoane la Galatasaray. Gică Popescu, 7 în 4 ani, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 25 February 2022

Doar Adrian Ilie și Iulian Filipescu au profitat de „efectul Hagi-Popescu”. După aceea, toți cei zece jucători români au dezamăgit la Galatasaray Istanbul. 

Pentru Galatasaray, nu putea fi o tragere la sorți mai dificilă. Barcelona. Domenec Torrent, fostul asistent al lui Pep Guardiola, se întoarce pe „Camp Nou", dar șansele echipei sale sunt infime.

Gică Hagi, 10 trofee în 5 sezoane la Galatasaray. Gică Popescu, 7 în 4 ani

Turcii au mai legat o dată „Cim-Bom-Bom" de români. Pornind de la Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan, transferați în cel mai rău sezon din istoria „leilor", jurnaliștii din Istanbul s-au întors la ceilalți compatrioți care au evoluat în tricoul galben-roșu. Și au fost mulți. Nu mai puțin de 14 jucători în ultimul sfert de secol. 

Pentru Fotomaç, Gică Hagi și Gică Popescu au fost extraordinari la Galata. 

  • Hagi: 5 ani (1996-2001), 10 trofee. 
  • Gică Popescu: 4 ani (1997-2001), 7 trofee.

Adrian Ilie și Iulian Filipescu. Cupe și bani

De atunci, s-au mai remarcat Adrian Ilie (un sezon și jumătate; 3 cupe) și Iulian Filipescu (două stagiuni și jumătate; 3 cupe), care au adus și bani la noile transferuri (primul, vândut Valenciei pentru 3,75 milioane de euro; al doilea, ajuns la Betis în schimbul a 3,5 milioane). 

După ei, „numai eșecuri", consideră turcii. Ionuț Luțu (două luni), Radu Niculescu (6 luni), Ovidiu Petre (un an și jumătate), Gabriel Tamaș (7 luni), Florin Bratu (10 luni), Bogdan Stancu (7 luni), Iasmin Latovlevici (un an), Florin Andone (11 luni). 

Iar acum, ultimii doi. 

  • Cicâldău: cumpărat cu 6,5 milioane, are 29 de meciuri, 5 goluri și două assisturi în toate competițiile. 
  • Moruțan: transferat pentru 4,1 milioane, a reușit 3 goluri și 5 pase decisive în 27 de partide. 

„Se aștepta ca amândoi să profite de «efectul Hagi». Au fost copleșiți", a conchis Fotomaç. Moruțan a fost scos temporar din lotul Galatei și, se spune, va fi aproape sigur împrumutat la vară.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.