Altele

Sportivii ruși, acuzați dur că nu iau poziţie în privinţa războiului din Ucraina: „Staţi ca şobolanii şi priviţi!”

Daria Bilodid Foto:Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 februarie 2022

Daria Bilodid, 21 de ani, campioană mondială și europeană la judo, a avut un mesaj dur la adresa sportivilor ruși, pe care îi condamnă că nu protestează împotriva războiului început de Vladimir Putin în Ucraina

Daria a postat un mesaj pe instagram în care îi atacă pe sportivii ruși că nu protestează, împreună cu toată lumea sportului, împotriva deciziilor liderului de la Kremlin.

„Este foarte dezgustător să vezi sportivi ruși care nu au avut niciun cuvânt de susținere față de Ucraina. Când lumea întreagă stă în picioare, când nu dormim noaptea și ne rugăm ca rudele noastre să nu fie ucise și casa noastră să nu fie bombardată. 

Voi doar staţi în fund ca șobolanii și priviţi liniștiţi. Ar trebui să ieșiţi în stradă și să strigaţi pentru guvernul vostru să oprească războiul. Oameni speriați și urâți. Totul se va întoarce la voi”, a scris Daria Bilodid pe contul său de instagram.

UEFA și FIFA, discurs oficial anti-Rusia: „Războiul, o atrocitate! Fotbalul vrea pace acum!”

Giorgio Marchetti, secretarul general adjunct UEFA, a vorbit despre războiul din Ucraina înaintea tragerii la sorți a „optimilor” Europa League.

„Sunt zile grele pentru Europa. Permiteți-mi mai întâi să exprim solidaritatea noastră profundă cu populația ucraineană care se confruntă cu atrocitatea războiului. Fotbalul vrea un singur lucru, pace. Și vrea pace acum!”, a spus Giorgio Marchetti.

Și Gianni Infantino (51 de ani), președintele FIFA, se declară „șocat” de războiul din Ucraina

„Am fost şocat de ceea ce am văzut, sunt preocupat şi îngrijorat de această situaţie. FIFA condamnă folosirea forţei de către Rusia. Violenţa nu este niciodată o soluţie. Facem apel la toţi cei implicați să restabilească pacea printr-un dialog constructiv. 

FIFA va continua să monitorizeze situaţia, iar evoluţiile în legătură cu meciurile de calificare la Campionatul Mondial vor fi comunicate în timp util”, a precizat Infantino, citat de Agerpres, într-o conferință de presă.

Citește alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.