Campionate

Presiune din ce în ce mai mare pe UEFA și FIFA să interzică Rusia în competițiile internaționale

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 februarie 2022

FARE Network (Football Against Racism in Europe), rețea pentru combaterea discriminării în fotbalul european, cere urgent conducătorilor de la UFEA și FIFA să interzică toate echipele de fotbal din Rusia și naționala în competițiile internaționale în urma războiului declanțat de Vladimir Putin. 

FARE nu este de acord cu decizia de vineri a celor de la UEFA care doar le-au interzis naționalei și echipelor de fotbal să evokueze meciurile internaționale în Rusia, și somează cele două foruri importante ale fotbalului să acționeze mult mai aspru.

„Suntem alături de membrii și partenerii noștri din Europa pentru a condamna invazia Ucrainei. Sunt necesare mai multe acțiuni pentru sprijinirea drepturilor omului și a păcii de către FIFA și UEFA. Remarcăm sancțiunile aplicate de comunitatea internațională împotriva Rusiei. 

Fotbalul nu își permite să mai aibă relații normale cu Rusia în această situație anormală. Solicităm ca UEFA și FIFA să ia următoarele măsuri pentru a susține drepturile omului și pacea: toate echipele din Rusia (echipele naționale și cele de club) să fie suspendate din competițiile internaționale. Toate relațiile cu Federația din Rusia și cu sponsorii din Rusia să fie suspendate”, se arată în comunicatul FARE, citat de tuttomercato.

Rusia, interzisă pe teren propriu

UEFA a anunțat vineri că le-a interzis naționalei și echipelor de club rusești să mai evolueze în țara lor. Vor fi obligate să joace următoarele meciuri continentale pe teren neutru. 

Rusia nu va mai putea găzdui la Moscova confruntările cu Polonia (24 martie, semifinala barajului pentru CM 2022) și, eventual, dacă învinge, cu învingătoarea dintre Suedia și Cehia (29 martie, finala). Nici formațiile ucrainene nu pot organiza acasă partidele de pe teren propriu. Motivul, total opus: securitate.

A pierdut finala de la Sankt Petresburg

UEFA a luat Rusiei ultimul act al Champions League. Pe 28 mai, trofeul nu se va mai decerna la Sankt Petersburg, ci pe „Stade de France”, la Paris. Potrivit L'Équipe, președintele forului continental a negociat în ultimele 48 de ore cu Emmanuel Macron. 

Aleksander Čeferin a insistat ca acest meci atât de important să aibă loc în țara care prezidează acum Uniunea Europeană. Și slovenul a apreciat că liderul francez a fost primul șef de stat care s-a opus public proiectului Super Ligii Europei, în urmă cu un an.

Citește alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.