Liga 2

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, închis după problemele cu nocturna de la meciul cu Petrolul: „Semne clare de degradare”

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara // Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 26 February 2022

Poli Timișoara a pierdut „la masa verde” meciul de pe teren propriu împotriva liderului din liga secundă, Petrolul Ploiești, după ce nocturna stadionului „Dan Păltinișanu” a cedat de două ori. Consiliul Județean Timiș a hotărât închiderea arenei, aflată într-un stadiu avansat de degradare.

Primul meci al anului din Liga 2, Politehnica Timişoara – Petrolul Ploieşti, contând pentru etapa a 17-a, a fost întrerupt definitiv în minutul 37, la scorul de 0-0, după ce nocturna arenei din Timișoara a cedat pentru a doua oară. 

În minutul 8, nocturna a cedat prima dată, iar meciul a fost oprit pentru aproximativ 10 minute. Momentul a fost un bun prilej pentru fanii „alb-violeților” să ofere un spectacol pirotehnic de zile mari.

Acum, Consiliul Județean Timiș, prin vocea vicepreședintelui Alexandru Proteasa, anunță că porțile arenei se închid pentru competiţii sportive sau evenimente cu public, deoarece locaţia nu mai întruneşte standardele de calitate.

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara se închide

„Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânaţi de cele mai bune intenţii, cu gândul că nu putem lăsa Timişoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. 

+4 Foto
Sursă foto: Facebook ASU Poli Timișoara

Ni s-a spus de multe ori, şi din partea suporterilor şi din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condiţiile existente, să nu închidem stadionul. Probabil am greşit şi ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timişoara

Am fost acolo, pe stadion, şi am trăit aceeaşi furie şi supărare ca suporterii. Regret din suflet situaţia creată, deoarece, la rândul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timişoara şi ştiu că merită tot ce este mai bun. De aceea, cred că ar trebui să găsim soluţii împreună: Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara şi suporterii.

CJ Timiş a obţinut finanţare pentru un stadion nou de la Compania Naţională de Investiţii, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu şi va dura ani de zile până ne vom bucura de investiţie. 

Ce a ţinut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentaţia, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion şi suntem pregătiţi să acţionăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi coordonator al Direcţiei de Prestări Servicii, instituţie care gestionează stadionul „Dan Păltinişanu”, potrivit news.ro.

Vicepreședintele CJ Timiș susține că direcția pe care o conduce a încercat aducerea arenei la o stare rezonabilă, dar acest lucru ar fi presupus investiţii majore care nu se justifică, având în vedere demolarea care urmează în scurt timp.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.