Hochei

Un superstar rus din NHL, declarații controversate după invazia Rusiei din Ucraina: „Trebuie să existe pace, dar Putin este președintele meu”

Alexander Ovechkin /foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 26 februarie 2022

Alexander Ovechkin (36 de ani), considerat a fi unul dintre cei mai buni hocheiști din istorie, a oferit declarații controversate în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Sportivul rus spune că își dorește pace, dar nu a să-și exprime susținerea pentru Vladimir Putin.

Superstarul echipei Washington Capitals (NHL) este triplu campion mondial cu naționala de hochei a Rusiei și câștigător al Cupei Stanley (trofeul acordat campioanei din NHL) în 2018. 

„Trebuie să existe pace, dar Putin este președintele meu”

„Vă rog, nu mai trebuie să existe război. Nu contează cine este în război, Rusia, Ucraina, alte țări, trebuie să trăim în pace”, au fost primele cuvinte ale lui Ovechkin legate de invazia Rusiei din Ucraina, potrivit Espn.

Sportivul rus a răspuns ambiguu atunci când a fost întrebat dacă susține intervenția militară: „Sunt rus, nu? Nu este ceva ce pot controla. Sper că se va termina curând și că va fi pace în ambele țări. Este o situație dificilă. Am o mulțime de prieteni în Rusia și Ucraina și este greu de crezut că a izbucnit un război.

Putin este președintele meu. Dar, așa cum am mai spus, nu mă ocup de politică. Sunt un sportiv. Sper că toate acestea se vor termina în curând. Este o situație dificilă de ambele părți”, a mai spus Ovechkin, citat de Espn.

VIDEO Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.