Campionate

Scandările ultrașilor ruși la adresa ucraineanului de pe banca lui Dinamo Moscova, absent de la ultimul meci

Ultrașii lui Dinamo Kiev s-au solidarizat cu ucraineanul Voronin / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 februarie 2022

În plină desfășurare a invaziei rusești din Ucraina, ultrașii celor de la Dinamo Moscova s-au solidarizat cu ucraineanul Andriy Voronin (42 de ani), antrenorul secund al moscoviților.

Pe fondul evenimentelor dramatice din țara natală, Andriy Voronin nu a stat pe banca lui Dinamo în disputa de sâmbătă de la Khimki, câștigată cu 3-0. Suporterii care au însoțit echipa în deplasare nu l-au uitat pe Voronin, scandându-i acestuia numele în multe momente ale meciului.

Voronin, după invazia Rusiei din Ucraina: „Stop! Ce aveți de gând?”

Încă din prima zi în care Rusia a declanșat bombardamentele asupra Ucrainei, Voronin publicase un mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Ne vom aminti această zi pentru totdeauna. Rachetele au zburat peste țara mea frumoasă astăzi. Stop! Ce aveți de gând?”

Cu 75 de meciuri și 8 goluri în tricoul naționalei Ucrainei, fostul atacant Andriy Voronin e extrem de apreciat și la Moscova, unde a evoluat pentru Dinamo între 2010 și 2014.

Fedor Smolov, mesaj împotriva războiului

De altfel, Fedor Smolov (32 de ani), fotbalist la Dinamo Moscova, a fost primul sportiv rus care s-a poziționat împotriva războiului.

Smolov este un jucător important al naționalei Rusiei, pentru care a adunat 45 de selecții. Atacantul legitimat la Dinamo Moscova a marcat 16 goluri pentru reprezentativa țării sale.

Smolov a transmis un mesaj pe contul său personal de Instagram, prin care condamnă războiul. Atacantul a fost primul sportiv rus care a luat atitudine, după ce Rusia a atacat Ucraina.

Fedor Smolov a postat o imaginea neagră, alături de mesajul „Nu războiului”, pentru care a strâns peste 75.000 de aprecieri în doar câteva ore.

Eric se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.