Campionate

Barcelona - Bilbao 4-0 » Dembele, evoluție stelară pe Camp Nou. Francezul a marcat un gol superb și a oferit două pase decisive

Barcelona - Bilbao/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 27 February 2022

FC Barcelona a surclasat-o acasă pe Athletic Bilbao, scor 4-0, într-un meci din etapa #26 din La Liga. E al treilea meci consecutiv în care catalanii înscriu de patru ori, după 4-2 la Napoli și 4-1 la Valencia.

Barcelona a controlat prima repriză, fără să aibe însă mari ocazii. Prima șansă de a deschide scorul i-a aparținut lui Ferran Torres în minutul 32, dar șutul bun al spaniolului a fost respins de portarul lui Bilbao. Catalanii au deschis scorul 5 minute mai târziu, prin Aubameyang. Acesta a trimis mingea în poarta goală, după ce balonul fusese inițial trimis în bară de Pique, cu o lovitură de cap. 

Torres a fost din nou aproape de gol, după o oră de joc. Spaniolul a șutat din marginea careului, dintr-o poziție centrală, dar Unai Simon a fost din nou la post. Dembele a marcat pentru 2-0 în minutul 73, după un șut superb în vinclu, la colțul scurt. A fost primul gol al francezului în acest sezon.

Ousmane a fost din nou decisiv, în minutul 90. Acesta a centrat perfect cu piciorul stâng, iar Luuk de Jong a marcat cu o lovitură din cap din apropierea porții. Dembele a mai reușit o pasă decisivă, 3 minute mai târziu. Francezul a centrat în fața porții, iar Depay a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

FINAL. Barcelona - Bilbao 4-0

Echipele de start:

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Araujo, Pique, Dest - Pedri, Busquets, Gavi - Traore, Aubameyang, F. Torres
Rezerve: Tenas, Puig, Nico, Neto, Mingueza, Lenglet, E. Garcia, Depay, Dembele, L. de Jong, F. de Jong, Braithewaite
Antrenor: Xavi

Athletic Bilbao: Simon - Lekue, Vivian, Alvarez, Balenziaga - Zarraga, Vencedor, Vesga, Serrano - Villalibre, Garcia
Rezerve: Agirrezabala, Bechiche, Capa, de Marcos, D. Garcia, Martinez, Munianin, Nunez, Petxa, Sancet, I. Williams, N. Williams
Antrenor: Marcelino

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.