Campionate

Reacții dure în Ucraina după ce Junior Moraes a părăsit țara și a ajuns în România: „A reuşit să ocolească legile!”

Junior Moraes

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 28 February 2022

Junior Moraes, fostul jucător al Gloriei Bistrița, se numără printre cei 13 fotbaliști de la Șahtior și Dinamo Kiev care au reușit să fugă din calea războiului din Ucraina și au ajuns duminică noaptea în România. Ucrainenii sunt revoltați că jucătorul, care are cetăţenia ucraineană, a părăsit țara, lucru nepermis în momentul de față.

Pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a început invazia Ucrainei, președintele Volodimir Zelensky a decretat impunerea legii marțiale, care îi obligă pe toți bărbații apți de luptă, cu vârste între 18 și 60 de ani, să rămână în Ucraina timp de 90 de zile de la semnarea decretului de către președintele ucrainean. Astfel, plecarea lui Moraes a stârnit revolta presei din Ucraina.

Reacții dure în Ucraina după ce Junior Moraes, a ajuns în România

La miezul nopții, jucătorii străini legitimați la Dinamo Kiev și Șahtior, 13 la număr, au intrat în România prin vama Albița (județul Vaslui), alături de familiile lor. 

Grupul format din 42 de persoane a fost așteptat la intrarea în țară de autocarul echipei naționale a României. Fotbaliștii și familiile lor vor fi cazați în această noapte la Mogoșoaia, iar luni și miercuri vor decola în țările natale.

+8 Foto
Jucătorii străini de de la Șahtior și Dinamo Kiev, aduși în România

Plecarea lui Junior Moraes, care deţine, din martie 2019, cetăţenia ucraineană, a stârnit reacții dure în presa din Ucraina.

„Este de remarcat faptul că printre cei 42 de refugiaţi (jucători şi familiile acestora) s-a numărat şi Junior Moraes, care are cetățenie ucraineană. Cu ce paşaport a plecat Moraes de pe teritoriul Ucrainei? Junior a reuşit să ocolească legile”, notează presa locală.

Trebuie clarificat acest lucru. După introducerea legii marţiale în Ucraina, bărbaţilor între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara”, au titrat jurnaliștii de la sport.ua.

Cosmin Bărcăuan, fost fotbalist la Șahtior: „Am prieteni în Ucraina care trec prin momente grele”

>

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.