Liga 1

A venit nota de plată! Rapid, pedepsită dur după incidentele din partida cu Dinamo

+37 Foto
Galerie Rapid (foto: GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 februarie 2022

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a decis să sancționeze clubul Rapid ca urmare a incidentelor ce au avut loc în timpul derby-ului cu Dinamo, partidă terminată la egalitate, scor 1-1. 

Meciul disputat pe Arena Națională a fost întrerupt de două ori de centralul Istvan Kovacs, iar clubul giuleștean nu a scăpat nepenalizat. 

Rapid, sancțiuni dure după derby-ul cu Dinamo

Ca urmare a incidentelor din timpul partidei cu Dinamo, atunci când galeria gazdelor a aruncat cu torțe și petarde în careul lui Dinamo, iar un jucător din tabăra alb-roșie a fost chiar ars pe picior, Rapid a fost penalizată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Giuleștenii au terenul suspendat pentru următoarele două confruntări de pe teren propriu, acestea disputându-se fără fani în tribune. 

În plus, pe lângă cele două etape pe care le vor disputa departe de fani, clubul giuleștean a primit și o amendă în valoare de 60.000 de lei.

FC Rapid 1923 vs. Dinamo 1948 SA – Incidente - În baza art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul Dinamo 1948 SA cu penalitate sportivă de 22.500 lei. În baza art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura programării a două jocuri fără spectatori pe teren propriu și penalitate sportivă de 60.000 lei.

Rapid se mută la Mioveni

Astfel, ca urmare a sancțiunii primite, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că echipa antrenată de Mihai Iosif va juca partida de pe teren propriu cu Academica Clinceni, ultima din sezonul regulat, pe Stadionul „Orășănesc” din Mioveni. Până acum, Rapid a mai jucat alte patru partide pe stadionul din județul Argeș, timp în care a bifat trei rezultate de egalitate și o victorie. 

VIDEO Etapa 29 // Match Preview FCU Craiova - Rapid

>

Citește alte știri despre Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.