Tenis

Noul lider ATP ar putea fi suspendat » Federația Ucraineană de Tenis, cerere oficială pentru excluderea sportivilor ruși și bieloruși din circuit

Daniil Medvedev/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 februarie 2022

Daniil Medvedev (26 de ani), noul lider al clasamentului ATP, ar putea fi suspendat. După invazia Rusiei din Ucraina, Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea tuturor jucătorilor de tenis ruși și bieloruși din circuit.

De asemenea, Federația Ucraineană de Tenis cere ca organizarea competițiilor de către Rusia și Belarus să fie interzisă.

Federația Ucraineană de Tenis, cerere oficială pentru excluderea rușilor și bielorușilor din circuit

"Federația Ucraineană de Tenis își exprimă cererea către ITF pentru anularea imediată a Federațiilor Ruse și Bieloruse de Tenis de la statutul lor de membre în cadrul Tennis Europe. Probabil că motivele nu trebuie explicate, pentru că sunt evidente, dar iată că oferim câteva realități: Atacul fără precedent, brutal și sângeros al Rusiei asupra Ucrainei a început deja de 5 zile. 

Civili sunt omorâți, inclusiv femei și copii. Infrastructura e în colaps. Acest război ne împinge țara cu decenii în urmă. Asta se întâmplă în Europa. Lumea nu a mai văzut așa ceva de la al Doilea Război Mondial.

Rusia și Belarus nu numai că nu au dreptul să organizeze turnee internaționale pe teritoriile lor, însă nici nu ar trebui ca sportivi din aceste două țări să poată participa la competiții din străinătate. Conducerea Federației Ucrainene de Tenis speră că veți adopta o poziție puternică în cazul acestei cereri”, se arată în cererea trimisă către Federația Internațională de Tenis.

Sportivi importanți din circuit ar avea de suferit în urma unei posibile suspendări

  • Daniil Medvedev (1 ATP, Rusia)
  • Andrey Rublev (6 ATP, Rusia)
  • Aslan Karatsev (22 ATP, Rusia)
  • Karen Khachanov (25 ATP, Rusia)
  • Aryna Sabalenka (3 WTA, Belarus)
  • Anastasia Pavlyuchenkova (14 WTA, Rusia)
  • Victoria Azarenka (16 WTA, Belarus)
  • Veronika Kudermetova (24 WTA, Rusia)
  • Daria Kasatkina (26 WTA, Rusia)

Anastasia Pavlyuchenkova, mesaj categoric împotriva războiului

„Joc tenis de când eram copil. Am reprezentat Rusia toată viața. Aceasta e casa mea și țara mea. Dar acum sunt speriată complet, la fel ca prietenii și familia mea. Dar nu îmi e frică să îmi exprim clar poziția. Sunt împotriva războiului și a violenței.

Ambițiile personale și motivele politice nu pot justifica violența. Ne este periclitat viitorul nostru și al copiilor noștri. Sunt confuză și nu știu cum să ajut în această situație. Sunt doar o sportivă care joacă tenis. Nu sunt un om politic, nu am experiență în toate astea. Pot doar să îmi exprim public dezacordul cu aceste decizii și să vorbesc deschis despre asta.

Opriți violența, opriți războiul!”, este mesajul transmis de Anastasia Pavlyuchenkova pe contul său de Twitter.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.