Campionate

Alt fotbalist ucrainean mort în război » O bombă i-a lovit casa! A pierit și mama lui, iar sora în vârstă de doar 7 ani e în stare gravă la spital

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 01 March 2022

Dmitri Martinenko avea doar 25 de ani, fusese golgeterul și cel mai bun jucător al unei ligi regionale ucrainene. Și mama lui a murit. Sora sa e în stare gravă, rănită de șrapnel.

Războiul continuă să facă multe victime în Ucraina. Și printre soldați, și printre civili. Fotbalul e și el lovit. Vineri, Vitali Sapilo și-a pierdut viața luptând. Fostul junior al lui Karpati Lvov era comandant de tanc, la 21 de ani.

Dmitri Martinenko era mijlocaș la o echipă din suburbiile Kievului

Luni, alt jucător a dispărut. Dmitri Martinenko avea 25 de ani și crescuse în fotbal în regiunea Luhansk, era mijlocaș la FC Hostomel, echipa unui orășel aflat la periferia Kievului, în nord-vestul Capitalei. Sezonul trecut, a fost nu doar liderul formației sale, ci și golgeterul și cel mai bun fotbalist al unei ligi regionale din districtul Kiev-Sviatoșin.

Sora lui se zbate între viață și moarte

Era cu mama și sora sa când un proiectil le-a lovit casa. Dmitri a murit, la fel, părintele. Sora în vârstă de doar 7 ani a fost internată de urgență la spital, rănită la cap de șrapnel. Se zbate între viață și moarte. Ucrainenii strâng bani încercând să ajute la salvarea ei.

>

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.