Stiri extrasport

Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el

Vladimir Putin, principalul vinovat pentru războiul din Ucraina

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 martie 2022

Fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, face parte din Comitetul Anti-Război, un grup nou alcătuit din ruși anti-Putin care vor să tragă un semnal de alarmă în privința războiului din Ucraina.

Fostul mare șahist Garry Kasparov, în Comitetul Anti-Război

Un grup elitist de ruși a creat Comitetul Anti-Război, care vrea să tragă la răspundere conducerea politică a Rusiei, în frunte cu președintele Vladimir Putin, pentru invazia din Ucraina. Mihail Hodorkovski, magnat și fost politician de opoziție, a anunțat fondarea Comitetului. 

Sunt incluși fostul campion mondial la șah Garry Kasparov și alți dizidenți ruși, ca Vladimir Kara-Murza, Dmitri Gudkov sau Serghei Guriev, 3 lideri ai opoziției anti-Putin.

Comitetul Anti-Război: „Invazia din Ucraina e un război fratricid”

Participanții direcți la invazie, precum generalii și conducerea politică a Rusiei care a trasat planul de invazie, trebuie catalogați drept criminali de război și pedepsiți pentru faptele lor. Există o diferență clară între ruși, care au fost târâți împotriva voinței lor în politicile aventuroase ale lui Putin, și cei care ajută de bunăvoie regimul lui Putin în războiul fratricid în curs. 

Suntem ruși și avem responsabilitatea morală pentru că nu am prevenit războiul, pentru că am permis atacul perfid al trupelor ruse asupra unei țări vecine. Comitetul Anti-Război face apel la toți adevărații patrioți al Rusiei să se consolideze împotriva dictaturii agresive a lui Putin”, a comunicat Comitetul Anti-Război, citat de rferl.org.

+30 Foto
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.