Tenis

Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro în sportul românesc: „În doi ani e totul gata!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 02 martie 2022

Ion Țiriac susține că nu-l interesează să facă o secție de fotbal la complexul său sportiv din Nordul Bucureștiului, dar că are un plan bine pus la un punct pentru ridicarea unui complex sportiv de top în Otopeni. O investiție de peste 100 de milioane de euro!

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Țiriac, a apărut undeva informația că vă tentează și o echipă de fotbal la Stejarii. Cum e?

- Nu! N-am auzit. Acolo avem două terenuri de tenis indoor și două afară. Se antrenează cine vrea. Simona, Sorana, Tecău. Acolo avem și niște copilași pe care i-am luat și prin Europa, în primii zece am doi, trei. Să vedem ce-o să facem la Otopeni.

>

- Un nou proiect de anvergură?

- Academia Țiriac sau Academia Țiriac-Năstase, să vedem. Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!

- Turneu de tenis la București mai avem șanse să avem?

- Un turneu de 500 pe care l-aș vrea eu costă cam 3-4 de milioane de euro pe an. Am o promisiune de la ATP, dar România nu poate să-l țină! La Arenele BNR nu mai e nicio șansă! E inutil, am renunțat să mă gândesc. Noi nu am semănat nimic și nu avem nimic de cules. Bani la sport sunt zero, iar cei pe care îi avem nu știm să-i utilizăm. Am fost și la domnul Novak, de vreo trei-patru ori. 0,072%, ăsta e procentul din PIB alocat Ministerului Sportului! Când spui zero virgulă zero ... nu mai trebuie să spui nimic, cu asta ai terminat!

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.