Campionate

Căpitanul naționalei Ucrainei, mesaj acid pentru jucătorii ruși: „Cățelușilor, demonstrați că aveți c...e în viața reală!”

Andriy Yarmolenko // Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 02 martie 2022

Andriy Yarmolenko, 32 de ani, atacantul lui West Ham, le-a cerut internaționalilor Sbornaia să vorbească despre ororile din Ucraina: „Aveți impact asupra oamenilor. Arătați-le ce se întâmplă!”

După o săptămână de război, cu țara lor sângerând de la atâtea atacuri, încă un ucrainean are un mesaj acid pentru jucătorii ruși. Chiar căpitanul naționalei.

Andriy Yarmolenko: „De ce stați ca un rahat și tăceți?”

„Vorbesc în rusă, pentru ca toți cărora le adresez aceste cuvinte să mă înțeleagă. Eu sunt Andriy Yarmolenko, jucător al selecționatei Ucrainei. M-am născut la Sankt Petersburg, dar am crescut în Ucraina și mă consider sută la sută ucrainean”, a început atacantul în vârstă de 32 de ani al lui West Ham înregistrarea postată marți noapte pe Instagram. 

„Am o întrebare pentru internaționalii ruși. Băieți, de ce stați ca un rahat și tăceți? În țara noastră, oamenii sunt uciși, soțiile noastre, mamele, copiii. Dar voi nu ziceți nimic, nu comentați nimic.”

Andriy Yarmolenko: „Mi-ați zis că președintele vostru greșește”

Le-a cerut să nu se mai ascundă: „Vă rog, cățelușilor, spuneți povestea. Vă cunosc pe mulți dintre voi, iar voi mi-ați transmis că n-ar trebui să fie astfel și că președintele vostru greșește. Așa că, băieți, aveți impact asupra oamenilor. Arătați-le ce se întâmplă, vă implor!”. Aluzie la faptul că foarte mulți ruși nu văd ororile din Ucraina, pentru că televiziunile ruse nu difuzează nicio imagine. 

A încheiat: „Știu că unora dintre voi le place să-și dovedească bărbăția, dar acum e timpul să demonstrați că aveți c...e în viața reală. Vă mulțumesc pentru atenție. Glorie, Ucrainei!”

44de goluri a marcat Andriy Yarmolenko în 106 meciuri jucate pentru naționala Ucrainei

Vitaliy Mykolenko: „Veți rămâne în temnița voastră”

Tot marți, Vitaliy Mykolenko i s-a adresat direct căpitanului naționalei Rusiei, Artem Dzyuba, pe InstaStory: „În timp ce tu, nenorocitule, taci precum ceilalți colegi ai tăi idioți, civili pașnici sunt uciși în Ucraina! Voi, alături de copiii voștri, veți rămâne în temnița voastră pentru tot restul vieții. Și mă bucur că va fi așa.”

Yarmolenko are mulți membri ai familiei în Ucraina și e îngrijorat pentru toată lumea. E bulversat - David Moyes, manager West Ham

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.