Liga 1

O nouă depunctare în Liga 1, s-a schimbat „lanterna roșie”!

Dinamo a profitat de problemele financiare de la Gaz Metan și a urcat în clasament pe loc de baraj / foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 02 March 2022

Pentru neplata foștilor jucători, Gaz Metan a primit încă o depunctare, de 4 puncte. În total, medieșenilor le-au fost luate 14 puncte la comisii și sunt condamnați la retrogradare!

Gaz Metan a fost sancționată azi pentru datoriile către foștii jucători Alexandru Munteanu, Sergiu Popovici și Ronaldo Deaconu.

Gaz Metan, depunctată din nou

Întrunită miercuri, 2 martie 2022, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri în privința Gazului:

  • „Popovici Sergiu Cristian și Munteanu Alexandru vs. CS Gaz Metan Mediaș - Cerere de punere în executare a Deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul CS Gaz Metan Mediaș cu măsura interzicerii dreptului de a transfera și /sau legitima jucători în calitate de club cesionar și cu scăderea a două puncte pentru perioada 15.02.2022 - 01.03.2022. Termen 23.03.2022.
  • Deaconu Octavian Ronaldo Andrei vs. CS Gaz Metan Mediaș - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul CS Gaz Metan Mediaș cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionat de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 09.02.2022 – 23.02.2022, s-au scăzut încă două puncte. Termen 16.03.2022”

Acum, medieșenii au rămas cu 10 puncte și sunt pe ultimul loc, sub Clinceni, echipă care i-a învins astăzi cu 2-0.

Clasamentul din Liga 1 actualizat

Gaz Metan ar fi decis să se retragă din campionat

Gaz Metan Mediaș, club care se confruntă cu datorii uriașe și a fost deja depunctat cu 14 puncte, ar urma să se retragă din campionat la finalul sezonului regulat. 

La începutul lunii februarie, Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1, a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce ar presupune retragerea uneia dintre echipe în timpul competiției.

„Vizată” de spectrul retragerii era atunci Academica Clinceni, despre care directorul eAD spunea că „dacă se retrage acum din competiție, ea mai având de jucat 16 partide, gândiți-vă că nu ne va fi livrat numărul de meciuri pentru care am plătit”.

„Un meci costă peste 100.000 de euro. Practic, se va ajunge ca suma din drepturi să fie cu aproape două milioane de euro mai mică!”, adăuga Nicoară, care transmitea că retragerea unei echipe ar afecta întreaga competiție:

„Două milioane sunt mulți bani, fiindcă această sumă va fi suportată în solidar de toate celelalte echipe fiindcă cei de la Clinceni și-au încasat deja toți banii de la TV pe acest sezon. Dacă ei se retrag, va fi pagubă și pentru restul”.

În play-out, Gaz Metan ar avea de disputat 9 meciuri. Așadar, suma pierdută s-ar ridica undeva la cel puțin un milion de euro.

Răzvan Zăvăleanu, implicat în destabilizarea lui Gaz Metan? „Sunt niște prostii!”

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.