Stiri extrasport

Încă un sportiv din Ucraina ia atitudine: „Armată de clovni! Sunt complet inutili”

+30 Foto
Dologopolov condamnă în termeni duri invazia rusească de amploare din Ucraina / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 02 March 2022

Ucraineanul Aleksandr Dolgopolov (33 de ani, fost #13 ATP), retras din activitate anul trecut, condamnă în termeni duri invazia rusească de amploare din Ucraina

La fel ca alți jucători de tenis din Ucraina, Dolgopolov a adoptat o poziție fermă atunci când a vorbit despre atrocitățile comise de armata lui Vladimir Putin asupra ucrainenilor.

Aleksandr Dolgopolov condamnă atacul Rusiei: „O armată de clovni”

„Doar ca să înţelegem nivelul de panică al inamicului nostru. Sunt complet inutili la nivel terestru. O armată de clovni. [Putin] nu poate înţelege că nu poate câştiga războiul acesta. Poate să ne distrugă complet doar cu arme nucleare. 

Fiecare persoană urăşte Rusia acum. Animalelor!,” a scris Alexandr Dolgopolov pe Twitter.

Aleksandr Dologpolov, alături de Elina Svitolina / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Născut la Kiev în noiembrie 1988, Dologopolov a anunțat că se retrage din tenis în luna mai a anului trecut, fiind măcinat de accidentări. Dolgopolov a devenit profesionist în 2006 și a câștiga 3 titluri în carieră. Cea mai bună poziție a carierei a ocupat-o în ianuarie 2012, când s-a afla pe 13. Ulterior, a mai fost operat o dată, iar revenirea pe teren s-a tot amânat.

+30 Foto
Locuitorii din Lvov se grăbesc să părăsească orașul după atacul Rusiei

Între timp, compatriotul Sergiy Stakhovsky, fost număr 31 mondial, câștigător a patru turnee în carieră, a anunțat că va lupta din stradă pentru a elibera Ucraina de asediul rușilor.

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.