Campionate

Roman Abramovic vinde Chelsea şi banii îi va dona familiilor victimelor războiului din Ucraina » Ce a spus oligarhul rus: „Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut”

Roman Abramovic (foto: Imago)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 02 March 2022

Roman Abramovic (55 de ani), patronul rus al celor de la Chelsea, s-a hotărât să se retragă de la cârma echipei în contextul în care s-a scris că este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin și ar urma să fie interzis în Marea Britanie.

Abramovic a renunțat la conducerea clubului încă de la finalul săptămânii trecute și l-a predat pe acesta consiliului de administrație al fundației cu același nume. 

Roman Abramovic o vinde pe Chelsea și s-a hotărât ce face cu banii

Potrivit The Sun, Roman Abramovic este decis să o vândă pe Chelsea, iar profitul obținut va merge către victimele războiului din Ucraina. Acesta a hotărât ca toții banii pe care îi va obține din vânzarea clubului să fie donați familiilor ce au avut de suferit în urma invaziei Rusiei. 

„Am luat întotdeaua decizii în interesul clubului. În situația actuală, am hotărât să îl vând, acest lucru fiind în interesul fanilor, angajaților, sponsorilor și partenerilor. Vânzarea clubului nu va fi una accelerată, deoarece va urma un proces echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci doar despre pasiune pură pentru joc și club”, a declarat Abramovic, potrivit sursei menționate.

Toți banii strânși vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung. - Roman Abramovic

Roman Abramovic, cu gândul la Londra

Roman Abramovic a avut și un mesaj de transmis pentru susținătorii lui Chelsea. Acesta a subliniat ideea că decizia de a vinde clubul a fost luată în interesul tuturor părților implicate. În plus, fostul patron a declarat că și-ar dori să revină pentru ultima dată la Londra astfel încât să poată să își ia rămas-bun de la fanii echipei.

„Vă rog să știți că aceasta a fost o decizie incredibil de dificil de luat și este dureros să mă despart de club în acest fel. Cu toate acestea, cred că acest lucru este în interesul echipei. Sper că voi putea vizita Stamford Bridge pentru ultima dată, astfel încât să îmi iau rămas-bun de la voi toți. A fost un privilegiu al vieții să fac parte din Chelsea și sunt mândru de toate realizările noastre. Chelsea și suporterii săi vor fi mereu în inima mea. Mulțumesc!”, a fost mesajul transmis la despărțire de Roman Abramovic. 

VIDEO Cornel Șfaițer, despre situația dramatică de la Dinamo: „M-a surprins în același fel ca războiul din Ucraina!”

>

Citește alte știri despre războiul din Ucraina

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.