Liga 1

Mulți, dar slabi! Cine sunt jucătorii care au dus-o pe Dinamo în cel mai jos punct din istorie

Ehmann (dreapta) a fost pradă ușoară pentru atacanții lui Sepsi // FOTO Imago

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 03 martie 2022

Cea mai slabă defensivă din istoria lui Dinamo a adunat 20 de jucători de câmp și 4 portari. Când nu sunt accidentați, roș-albii se întrec în gafe.

„Câinii" parcurg cel mai groaznic sezon din istoria grupării. Are, printre altele, cea mai slabă defensivă din cei aproape 74 de ani de existență, cu 62 de goluri încasate, depășind cu 10 goluri recordurile negative din 2019/20 și 2010/11. Și mai sunt 10 etape de jucat!

Cea mai slabă defensivă din istoria lui Dinamo

Cei patru antrenori ai ediției, Dario Bonetti, Sorin Colceag, Mircea Rednic și Flavius Stoican, au încercat diverse formule în defensivă. Degeaba. Niciuna nu a dat randament. Singura perioadă mulțumitoare tocmai a fost încheiată cu 3 goluri încasate de la Sepsi. Dinamo abia bifase trei etape în care primise un singur gol, cu Rapid (1-1).

Tot felul de idei

Toți jucătorii din linia defensivă s-au întrecut în gafe, iar acum a căzut și axul central, portarul Figueiredo și stoperii Patriche și Jovanovici. Favoriți sunt pentru primul „11", duminică, în Gruia, portarul Eșanu și stoperii Ehmann și Aloe, dacă nu cumva Stoican va risca pe un cuplu de fundași centrali eligibili U21, Ehmann - Giafer. Flavius a luat în calcul și varianta cu Moura lângă Ehmann, iar Buleică să treacă înapoi fundaș dreapta.

În actuala ediție, dinamoviștii au folosit 20 de jucători în linia apărării, plus alți 4 portari! Iată cine a reprezentat cea mai slabă defensivă din istoria clubului:

  • Portari: Eșanu, Iliev, Chesneau, Figueiredo.
  • Fundași dreapta: Sorescu, Nica, Gluhakovici, G. Crețu, Tomozei, Buleică, Moura.
  • Fundași centrali: Patriche, Ehmann, Giafer, Dudea, Andre Pinto, Răzvan Popa, Aloe, Jovanovici, R. Grigore.
  • Fundași stânga: A. Radu, Kainourgios, Steliano Filip, Amzar.
  • Ehmann și Andrei Radu au mai evoluat și ei ca fundași dreapta. 

VIDEO LPF vrea să implementeze modelul spaniol și să impună praguri pentru salarii

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.