Campionate

Încă un antrenor renunță la post în Rusia » A plecat înainte să debuteze!

Daniel Farke // Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 martie 2022

Antrenorul german Daniel Farke (45 de ani), ex-Norwich City, s-a despărțit de FC Krasnodar fără să bifeze vreo partidă pe banca formației ruse. Anunțul vine la o zi după ce Markus Gisdol (52 de ani) a demisionat de la Lokomotiv Moscova.

„Situația politică actuală, care a dus la cererea copiilor, soțiilor, familiilor și prietenilor noștri de a veni acasă, și pierderea tuturor perspectivelor sportive au condus acum la această decizie bine gândită”, a declarat Farke, potrivit BBC.

Daniel Farke a plecat de la Krasnodar fără să conducă echipa în vreun meci

Farke a semnat în ianuarie un contract valabil până în vara lui 2024 cu FC Krasnodar. Neamțul trebuia să debuteze pe banca rușilor în acest weekend, împotriva lui Lokomotiv Moscova. Meciul a fost amânat însă, aeroportul din Krasnodar fiind închis după ce Rusia a invadat Ucraina.

La scurt timp după ce partida a fost amânată, clubul a anunțat despărțirea de fostul tehnician al lui Norwich.

„Krasnodar și Daniel Farke au reziliat contractul de comun acord – împreună cu antrenorul german, asistenții săi Edmund Riemer, Chris Domogalla și Christopher John părăsesc și ei clubul”, se arată într-un comunicat oficial al clubului, postat pe Twitter.

„Ne este foarte greu, pentru că am fost primiți cu multă căldură încă din prima zi. Am format într-un timp foarte scurt o mare comunitate cu naționalități diferite, care doreau să urmărească împreună obiective sportive – cu bucurie și distracție. Din păcate, latura serioasă a vieții ne-a ajuns din urmă”, a mai spus Daniel Farke, potrivit sursei citate.

Decizia lui Farke vine la doar o zi după ce conaționalul său Markus Gisdol și-a dat demisia din funcția de antrenor al lui Lokomotiv Moscova, în semn de protest față de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.