Baschet

U-BT Cluj-Napoca, parcurs perfect în Champions League! A învins campioana Ucrainei și este ca și calificată în „sferturi”

+7 Foto
FOTO: Captură @Look Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 03 March 2022

U BT-Cluj Napoca a învins-o pe Prometey, campioana Ucrainei, scor 92-81, într-un meci din grupa K a Champions League, a treia competiție ca valoare din baschetul masculin european. 

U-BT Cluj-Napoca a făcut încă un pas spre calificarea în sferturile de finală din Champions League. Campioana României are 3 victorii în tot atâtea meciuri și conduce grupa K. 

Astăzi, într-un meci disputat în Cehia, la Nymburk, din cauza invaziei declanșate de Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei, elevii lui Mihai Silvășan au început perfect și au păstrat un ritm fantastic în ofensivă până în ultimul minut.

Prometey - U-BT Cluj, cu gândul la Ucraina

Înaintea partidei a fost păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina. Întreaga audiență s-a ridicat și a aplaudat. Mulți fani au purtat tricouri sau steaguri cu însemnele Ucrainei.

U-BT Cluj-Napoca, victorie mare în Champions League

Ucrainenii, marcați vizibil, au ratat tot în primele minute și s-au văzut conduși cu 7-0. Americanii Brandon Brown (20 de puncte) și Neal Richard II Patrick (19 puncte) au fost dominanți și în continuarea partidei, în ciuda unei reveniri palide a lui Prometey, la finalul sfertului 2. 

Cel mai bun om de pe parchet a fost sârbul Stefan Bircevic. Acesta a contribuit cu 15 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive pentru clujeni. Celelalte puncte au fost aduse de Stewart (13), Hogue (11), Stipanovic (8), Guzman (4) și Kuti (2).

Clasamentul grupei K din Champions League

EchipăMeciuriPuncte
U-BT Cluj-Napoca36
Prometey35
Unicaja34
Oostende33
  • Priele două clasate se califică în sferturile de finală.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.