Liga 1

Eduard Stăncioiu, OUT de la Rapid: „O fac pentru Adi Mutu și pentru club” + ce s-a întâmplat la antrenamentul de azi

Imagine surprinsă azi la antrenamentul Rapidului / Captură Digi Sport

Articol de Marius Mărgărit  —  joi, 03 martie 2022

Contestat de suporteri, Eduard Stăncioiu a luat decizia de a nu-l mai însoți pe Adrian Mutu la Rapid, acolo unde ar fi trebuit să fie unul dintre „secunzii” „Briliantului”.

  • Conflictul dintre Stăncioiu și galeria rapidistă își are originea în sezonul 2005-2006, când giuleștenii se aflau în luptă pentru titlu cu FCSB;
  • Atunci, după un meci FCSB - Sportul Studențesc 2-1, Stăncioiu, la acel moment în poarta studenților, a comis un penalty, fiind acuzat ulterior de galeria Rapidului de jocuri necurate;
  • În plus, goalkeeper-ul a fost legitimat timp de doi ani la FCSB, între 2016 și 2018, iar în cadrul mai multor interviuri și-a manifestat atașamentul necondiționat față de clubul rival.

Stăncioiu despre plecarea de la Rapid: „Nu vreau să lucrez acolo unde nu sunt dorit”

„Consider că am caracter, fac totul din pasiune pentru a realiza lucruri. Mi-aș dori să am o discuție bărăbătească cu astfel de suporteri. Aș dori să-i fac să înțeleagă cât de mult greșesc. Dar nu vreau să creez discuții și presiuni aiurea. Pentru Rapid și pentru Adi, eu mă voi retrage. 

Nu vreau să lucrez acolo unde nu sunt dorit. Am avut o discuție cu Adi Mutu și am ales, de unul singur, să nu-l însoțesc în această aventură de la Rapid. Îl ajut pe Adi Mutu cu decizia mea. Dreptatea e ceva relativă, iar suporterii exagerează foarte mult. Eu nu plec din cauza suporterilor. Plec pentru binele lui Adrian Mutu și binele clubului!”, a declarat Eduard Stăncioiu, la Digi Sport. 

Stăncioiu a fost contestat la antrenamentul de azi al Rapidului

Pe parcursul zilei, suporterii Rapidului au pus din ce în ce mai multă presiune pe Eduard Stăncioiu, cel care ar fi trebuit să fie unul dintre „secunzii” lui Adrian Mutu în Giulești.

Astăzi, în momentul în care fanii Rapidului și-au făcut apariția la antrenamentul de la Buftea, aceștia erau convinși că, nevăzându-l prin jur pe Eduard Stăncioiu, „secundul” a preferat să nu mai vină la baza de pregătire, la auzul veștii că galeria se află acolo. 

Suporterii au anunțat clar că nu-l vor accepta pe Stăncioiu la Rapid. Liviu Ungurean, liderul galeriei, a declarat că „nu putem să uităm ce conflicte am avut cu el în trecut. Nu-l vrem pentru că nu vrem să primimi un stelist în casa noastră. Dacă a plecat când ne-a văzut, foarte bine a făcut”, a declarat cel poreclit „Bocciu”

Numai că Stăncioiu se afla la Buftea în acele momente, însă la vestiare, acolo unde avusese loc mai înainte o ședință viceo cu jucătorii. Fostul goalkeeper i-a văzut pe suporteri și a preferat să aștepte plecarea lor pentru a ieși apoi la antrenament”. 

În plus, trecutul roș-albastru al lui Eduard Stăncioiu a declanșat o serie de invective greu de reprodus din partea lui Liviu Ungurean. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.