Stiri extrasport

La 82 de ani, Ion Țiriac își pilotează singur avioanele: „Eu conduc, doar când trecem «gârla» mă duc în pat”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 March 2022

Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, Ion Țiriac, 82 de ani, a vorbit deschis despre avioanele pe care le deține, de ce n-a intrat în politica românească, câte maşini mai are în colecția sa, dar și despre investițiile greșită făcute în viață.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Țiriac, politica nu v-a atras?
- Politica nu m-a atras, mulțumesc lui Dumnezeu! Sunt liber ca o păsărică. Eu sunt un om căruia care nu prea-i place să facă compromisuri. Iar politică fără compromisuri nu prea există.

>

Țiriac: „Am 400 de mașini, printre care un Hispano-Suiza”

- Acum trei ani, la prima noastră întâlnire la emisiune, spuneați că încă pilotați.
- Conduc avionul în fiecare săptămână. Am două! Am șase-opt piloți, dar în Europa eu merg. Dacă merg zece ore peste gârlă (n.r. peste Ocean, adică un zbor spre America) am un pat în spate și mă duc acolo. Vedeți, toată lumea zice avion, avion. Cu bicicleta n-ajung acolo unde trebuie să ajung. Și nu pot să ajung la Florența, apoi în Spania și seara să dorm la Monte Carlo, apoi să fiu la București ca să plec la Abu Dhabi. Sunt foarte puțin timp în România.

- Colecția de mașini cum mai arată?
- Sunt aproape 400 de mașini și vreo 40 pe care n-am curaj să le încep. Adică să le refac. Durează ani de zile și câteva sute de mii dacă e mașina bună. De exemplu, am un Hispano-Suiza, foarte puțină lume știe despre ce e vorba. O mașină din anii '30, care era de două ori mai scumpă față de Rolls-Royce și de patru ori față de Bentley. Caroserie de lemn. Am luat-o aproape perfectă, pentru că aveam nevoie de una în colecție. Când am ajuns acasă, am desfăcut-o în 400 de bucăți. Am totuși niște oameni care lucrează încet, dar bine. Pot să câștig un concurs cu una dintre mașini, ca și cum ai câștiga Wimbledon, Roland Garros și US Open în același timp.

Țiriac: „Greșeli fac în fiecare zi. Greșesc și-acum”

- Domnule Țiriac, ați făcut investiții de care să vă pară rău?
- Sigur că da! Năstase. Ha, ha, ha! Nu, nu, îmi pare rău. Greșeli fac în fiecare zi. Greșesc și-acum. Ce-mi trebuie mie acum să mă mai scol dimineața la 6 că la 7 trebuie să zbor repede că am o întâlnire? Și dacă nu o am la Madrid, o am la Barcelona. Dacă nu o am la Barcelona e la Paris, dacă nu o am la Paris, atunci o am la Miami. La ce?!

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.