Stiri extrasport

O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”

Maryna Striletska/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 martie 2022

Maryna Striletska (38 de ani), arbitru FIFA, a povestit despre ceea ce se întâmplă în satele ucrainene, după invazia Rusiei.

Maryna Striletska se află într-un sat din apropierea orașului Harkiv și a povestit pentru Mirror dramele prin care trec ucrainenii de rând, care luptă cu mâinile goale împotriva invadatorilor ruși.

„Soldații ruși vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare şi apă, apoi îţi iau tot ce ai”

„Eu şi familia mea stăm acasă, suntem deja în cea de-a şasea zi. Uneori sunt explozii, putem auzi tancuri pe străzi. Invadatorii sunt peste tot în jurul nostru, nu am putut să plecăm. Acum este calm în satul meu, dar luptele au loc în satele vecine şi se aud acolo explozii şi bombe.

Acum este cel mai sigur să stai acasă şi să te rogi. Avem un subsol, aşa că ne putem ascunde acolo. Am dormit pe podea, aproape de intrarea în subsol. Soldații ruși vin la ușile noastre cu mitraliere, dar le este foame şi cer mâncare şi apă. Apoi îţi iau tot ce ai!

În Okhtyrka, care se află la 40 de kilometri de locul în care locuiesc, au aruncat deja o bombă termobarică. Ucrainenii sunt neînfricaţi. Cărăm mine cu mâinile goale şi am oprit tancuri folosindu-ne doar de corpurile noastre. Acasă pregătim cocktailuri Molotov pentru a ne proteja casele. Vom lupta până la capăt, deoarece credem în ţara noastră!”, a spus Maryna Striletska, conform sursei menționate.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.