Campionate

China, de partea Rusiei? » Motivul uluitor pentru care vrea să oprească transmisia meciurilor de Premier League din acest weekend

Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 martie 2022

China ia în calcul să nu permită difuzarea meciurilor de Premier League din acest weekend, pentru a ascunde mesajele de solidaritate ale englezilor față de Ucraina după invazia Rusiei. 

Decizia vine în urma inițiativei Premier League de a-și arăta susținerea față de Ucraina. Căpitanii tuturor celor 20 de echipe vor purta banderole speciale în culorile Ucrainei, iar înainte de începutul fiecărui meci va avea loc un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina, informează Daily Mail.

Pe ecranele arenelor va fi afișat mesajul „Fotbalul rămâne unit” alături de drapelul Ucrainei. Un mesaj de solidaritate pentru Ucraina va fi vizibil și pe grafica meciurilor de Premier League din întreaga lume.

China vrea să oprească transmisia meciurilor de Premier League din acest weekend

China a denunțat sancțiunile economice care au fost impuse de Regatul Unit și Uniunea Europeană împotriva Rusiei și a învinuit SUA și aliații săi pentru că au provocat autoritățile de la Moscova.

Acum intenționează să arate în continuare sprijin pentru regimul de la Kremlin, renunțând la difuzarea meciurilor de Premier League din acest weekend, pentru a ascunde mesajele de susținere pentru Ucraina.

„Premier League și cluburile noastre resping din toată inima acțiunile Rusiei și vor arăta sprijinul pentru poporul ucrainean la toate meciurile din acest weekend. Apelăm la pace și gândurile noastre sunt la toți cei care au fost afectați”, s-a arătat într-un comunicat oficial al Premier League.

Everton și Manchester City, alături de Ucraina

Ucrainenii Vitali Mykolenko (22 de ani) și Oleksandr Zinchenko (25 de ani) au fost emoționați până la lacrimi de evenimentele dinaintea meciului Everton - Manchester City.

Întreaga audiență și-a manisfestat sprijinul pentru Ucraina. Un steag imens a fost afișat în tribune, iar fotbaliștii celor două formații s-au implicat la rândul lor.

Cei ai lui Everton au purtat steaguri ale Ucrainei, iar ai lui City au îmbrăcat tricouri cu mesajul „Fără război”.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.