Campionate

Pep Guardiola, reacție furioasă în a 9-a zi de război în Ucraina: „NATO și țările europene sunt niște dezamăgiri”

Pep Guardiola Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 martie 2022

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a „taxat” modul în care NATO și țările din Europa au ales să gestioneze războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Pep a comentat decizia echipelor din Premier League de a a-și arăta susținerea față de Ucraina prin care căpitanii tuturor celor 20 de echipe vor purta banderole speciale în culorile Ucrainei, iar înainte de începutul fiecărui meci va avea loc un moment de reculegere pentru victimele războiului.

Guardiola apreciază gesturile lumii sportului, dar îi acuză pe politicieni că nu s-au implicat destul pentru a evita acest război.

Pep Guardiola: „NATO și țările europene sunt niște dezamăgiri”

„Aceste lucruri sunt importante, dar sunt doar niște gesturi. Peste tot în lume, oamenii fac ceva. Politicienii sunt acolo să evite aceste lucruri care se întâmplă pentru că ei sunt niște dezamăgiri, niște dezamăgiri complete. Ei trebuie să evite aceste lucruri, dar nu pot să facă asta.

Astfel de lucruri se întâmplă în Siria, în Palestina, în Iugoslavia, unde oameni nevinovați nu pot fi cumpărați. Dacă nu sunt implicați bani, nu este niciun război. Încă se întâmplă asta. Sunt opt zile, nouă zile de război. NATO și țările europene sunt niște dezamăgiri”, a declarat Guardiola potrivit Manchester Evening News.

Pep Guardiola: „Zinchenko se implică foarte tare în proiecte pentru țara sa”

Managerul lui City a vorbit și despre starea lui Oleksandr Zinchenko, ucraineanul din lotul „cetățenilor”, care a izbucnit în lacrimi la ultimul meci jucat de englezi în campionat.

„Este îngrijorat. Se implică foarte tare în proiecte pentru țara sa. Uneori ne ține la curent cu situația, el o cunoaște mai bine decât oricine. Are familia acolo. Este complicat, situația asta durează deja de opt, nouă zile. Din nefericire, va dura și mai mult”, a mai precizat Guardiola.

Citește alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.