Jocurile Olimpice

Au început Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing! Ce a strigat președintele IPC la finalul discursului

​Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing au fost deschise oficial, vineri, 4 martie, însă toți sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși, ca urmare a invadării Ucrainei.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 March 2022

​Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing au fost deschise oficial, vineri, 4 martie, însă toți sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși, după ce rușii au invadat Ucraina.

Andrew Parsons, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic (IPC), a ținut un discurs în timpul deschiderii oficiale a competiției.

Ce a strigat președintele Comitetului Internaţional Paralimpic la finalul discursului

În discursul său, Andrew Parsons a făcut un apel la pace, la oprirea oricărui conflict militar, punând diplomația pe primul loc.

„Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistiţiul olimpic reprezintă o rezoluţie ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat” a afirmat hotărât Parsons în timpul discursului.

Președintele Comitetului Internaţional Paralimpic a ales să-și încheie discursul strigând „Pace!”, iar toată lumea prezentă l-a aclamat.

Sportivii paralimpici ucraineni, aplaudați de public

La ceremonie, sportivii din Ucraina au fost întâmpinați cu aplauze de fanii prezenți la stadionul din Beijing.

„Prezenţa noastră la Jocurile Paralimpice este un simbol că Ucraina a fost, este şi va rămâne o ţară”, a fost mesajul lui Valeriy Sushkevych, preşedintele Comitetului Paralimpic Ucrainean.

2 sportivivor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing: Laura Văleanu la para schi alpin și Mihăiţă Papară la para snowboard

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.