Liga 1

Reghecampf, supărat pe un jucător important al Universității Craiova » De ce nu mai mizează pe el

Laurențiu Reghecampf // FOTO: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday, 06 March 2022

Laurențiu Reghecampf e nemulțumit de modul cum se pregătește Dan Nistor și de aceea nu l-a titularizat în ultima vreme. Antrenorul Universității Craiova așteaptă mult mai mult de la conducătorul de joc al oltenilor.

Deși i-a fost prelungit contractul cu un sezon, până-n 2023, Dan Nistor a devenit o problemă la Universitatea Craiova. Laurențiu Reghecampf nu l-a mai titularizat în ultima vreme, ba cu Mioveni (3-0) l-a ținut chiar 90 de minute pe bancă!

Iar când i s-a cerut să lămurească situația conducătorului său de joc, a spus că „Dan nu trebuie să schimbe nimic. Trebuie să se antreneze și, când are șanse, să joace așa cum știu eu că o poate face".

Doar dacă merită

O afirmație pe care este greu s-o treci așa ușor cu vederea, ținând cont că „Ceapă", cum îi spun fanii olteni, este și mâna sa dreaptă în vestiar.  Antrenorul, foarte probabil, și-a dat seama imediat că a spus mai mult decât trebuia, că a dat „din casă", și s-a grăbit să completeze: „Sunt fericit că și-a reînnoit contractul. Are toată încrederea din partea mea, din partea clubului. Pentru mine, este un jucător important și vorbesc cu el aproape zilnic".

Gazeta Sporturilor a aflat însă că Reghe chiar este nemulțumit de atitudinea lui Nistor la antrenamente și de aceea nici nu l-a mai luat în calcul pentru primul „11”. Cu alte cuvinte, „dacă altădată erai titular necondiționat, acum vei juca doar dacă meriți. Ne putem descurca și fără tine". Așa a procedat la un moment dat, toamna trecută, și cu Mihai Bălașa și Alexandru Mateiu. Cu ultimul i-a reușit, de Bălașa s-a debarasat în mercato hibernal!

26 de minutepe meci, în medie, a jucat Nistor în ultimele 4 partide, după ce i-a trecut durerea la picior: 28 cu FCU Craiova (2-0), 45 cu Academica (3-1), 31 cu Chindia (1-0) și zero cu Mioveniul (3-0)

„Dacă fizic nu ești în parametri..."

În ceea ce-l privește pe Nistor, a contat mult și episodul Sepsi (1-3). Pentru că venea după COVID-19, Reghe l-a introdus la pauză, dar, după 22 de minute, n-a mai putut continua: „Am avut o discuție, a spus că este apt, dar îl doare piciorul în continuare. A trebuit să-l schimb". 

Nistor a ieșit supărat, însă președintele Sorin Cârțu a lăsat de înțeles într-o intervenție la Digi Sport că, în mod normal, nici n-ar fi trebuit să joace:

„El o fi supărat, dar știți cum e și cu COVID-ul ăsta. Întotdeauna, fizic, nu-ți revii atât de repede. Cred că săptămâna asta dacă o fi făcut un antrenament...Când am fost miercuri la antrenament, într-adevăr, l-am văzut acolo.  Dar nu știu dacă a făcut și marți, sau ce a făcut, așa, superficial. 

Apoi, antrenamentul de miercuri, vă dați seama că nu îl făcea la parametri ridicați pentru meciul de vineri. Așa că el nu ar fi trebuit să fie supărat. E un jucător important pentru echipă și lumea își pune speranțe în el. Dar, dacă fizic nu ești în parametri, e greu...".

3 goluriși 5 assist-uri a bifat Dan Nistor în acest sezon din Liga 1, în 25 de apariții din 29 posibile

VIDEO Laurențiu Reghecampf, declarații înaintea partidei cu Farul: „Faptul că ambele sunt deja calificate în play-off va fi benefic pentru spectacol”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.