Gimnastica

O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 06 martie 2022

Svetlana Khorkina (43 de ani), una dintre fostele mari gimnaste ale Rusiei, este acum o susținătoare a invaziei rusești în Ucraina.

Campioană olimpică și mondială, Svetlana este parlamentar rus și este o susținătoare a acțiunilor lui Vladimir Putin, făcând parte din partidul acestuia.

Svetlana Khorkina susține acțiunile lui Vladimir Putin

Potrivit spaniolilor de la Marca, simbolul „Z”, care a apărut pe multe dintre tancurile care au invadat Ucraina și pe care și l-a lipit pe piept gimnastul rus Ivan Kuliak, a fost a fost promovat intens de fosta gimnastă.

Khorkina este colonel în armata Rusiei, este căsătorită cu un fost general din FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) și a avut recent un mesaj categoric:

„Este o campanie pentru cei care nu se tem să recunoască faptul că sunt ruși. Hai să distribuim asta”, a declarat fosta sportivă.

7 medaliiare Svetlana Khorkina la Jocurile Olimpice (2 de aur, 4 de argint, una de bronz)

„COVID-ul este o pedeapsă divină pentru persecutarea Rusiei”

În martie 2020, fosta mare sportivă a dat o declarație controversată, legată de pandemia de COVID-19.

„În opinia mea, pandemia de coronavirus este o de pedeapsă divină. Imnul nostru spune că Dumnezeu ne protejează pământul. Lumea nu poate supăra Rusia”, a spus aceasta, potrivit Mundo Deportivo.

Ce semnifică litera Z de pe tancurile Rusiei

Pe multe dintre tancurile care au invadat Ucraina a fost remarcată litera Z, dar și alte semne, triunghiuri sau romburi. 

Expertul militar Michael Clarke, citat de Sky News, a explicat posibila semnificație: „În cele mai multe cazuri, aceste simboluri reprezintă o anumită locație, comunică zona în care se deplasează, arată din ce unitate face parte vehiculul militar și către ce front se îndreaptă. Acestea semne se aplică cu scurt timp înaintea unui atac”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.