Gimnastica

Rusul Kuliak ar putea avea probleme » Investigație deschisă după gestul şocant făcut recent

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 07 martie 2022

Gimnastul rus Ivan Kuliak (20 de ani) este anchetat de Federația Internațională de Gimnastică după gestul făcut la Cupa Mondială de la Doha.

Potrivit BBC, FIG a deschis o procedură disciplinară și-l investighează pe Kuliak pentru „comportamentul lui șocant”.

Kuliak a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

Sportivul din Rusia și-a lipit pe piept un Z similar cu cel de pe tancurile rusești care au invadat Ucraina. Litera Z a devenit simbolul susținătorilor lui Vladimir Putin.

Gimnastul rus Ivan Kuliak a obținut locul 3 la paralele. În timpul festivității de premiere și-a lipit în zona pieptului un Z. Gestul este cu atât mai deplasat, cu cât în dreapta lui se afla chiar ucraineanul Illia Kovtun, câștigătorul probei.

Expertul militar Michael Clarke, citat de Sky News, a explicat posibila semnificație: „În cele mai multe cazuri, aceste simboluri reprezintă o anumită locație, comunică zona în care se deplasează, arată din ce unitate face parte vehiculul militar și către ce front se îndreaptă. Acestea semne se aplică cu scurt timp înaintea unui atac”.

Cum explică Rusia gestul

Valentina Rodionenko, șefa delegației Rusiei la această competiție și o figură importantă a acestui sport, a vorbit pentru Match TV, o televiziune din țara sa, despre cele întâmplate.

„A fost inițiativa sa. Băieții noștri sunt patrioți, cred că a procedat corect. De ce mereu ne fac o imagine de agresori, criminali? Ne-am adunat toți din staff-ul de antrenori și am ajuns la concluzia că Rusia a făcut o mare greșeală că timp de opt ani a încercat să-i convingă pe ucraineni, știind ce tâmpenii fac în Donețk și Luhansk. Am tăcut și acum plătim pentru asta”, a spus Rodionenko, citată de gymnovosti.com.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.