Campionate

Uluitor! FIFA amână o decizie! » Încearcă să protejeze Rusia și să o reprimească în barajul pentru Mondial?

Rusia// Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 07 March 2022

FIFA a exclus Rusia, dar nu a luat încă nicio hotărâre asupra semifinalei Poloniei. Se spune că forul de la Zurich va reprograma meciul pentru iunie, sperând ca războiul să se încheie până atunci și Sbornaia să poată juca în play-off.

Chiar dacă s-a spus că, după suspendarea temporară a Rusiei, Polonia nu va mai juca semifinala barajului și va intra direct în finală, zvon confirmat și din interiorul federației de la Varșovia (PZPN), FIFA nu a anunțat încă nimic oficial. De ce? Amână o decizie clară, pentru că încă protejează Rusia, așteptând o soluție pentru a o reprimi în cursa spre CM 2022, susține presa poloneză. 

FIFA amână o decizie în privința Rusiei

Exclusă din fotbalul internațional, Rusia a depus apel la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) împotriva hotărârii comune FIFA-UEFA. Dacă Moscova va câștiga acest proces, Sbornaia va reintra în semifinala play-off-ului cu Polonia. Și în cazul în care Rusia va pierde la TAS, FIFA tot nu îi va închide ușa definitiv. 

Potrivit site-ului Sport Interia, forul de la Zurich vrea să amâne semifinala Poloniei pentru iunie. Speră ca, până atunci, războiul să se încheie și să se ridice suspendarea împotriva selecționatei lui Karpin și Dzyuba. 

La fel, se așteaptă ca alte trei semifinale să se dispute în iunie: Suedia - Cehia (din care se alege viitoarea adversară a Poloniei), Scoția - Ucraina și Țara Galilor - Austria. 

„FIFA se sustrage, în loc să pedepsească Rusia cu toată puterea” 

Un oficial al federației din Polonia a acuzat FIFA, sub scutul anonimatului: „E pur și simplu incredibil. În loc să-i pedepsească pe ruși cu toată puterea, pentru că au făcut masacru în Ucraina, FIFA încă se sustrage. Nu ne imaginăm că, până în iunie, cineva ar putea uita crimele din Ucraina”. 

Acesta a completat: „Noi sigur nu vom uita. Soția lui Szczesny s-a născut în Ucraina, precum partenera lui Kedziora. Iar Kedziora a fost forțat să fugă din Kiev. Dacă tot a eliminat Rusia, atunci FIFA să fie consecventă în hotărârea sa”.

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.