Liga 1

FRF le va împărţi cluburilor 1,5 milioane de euro veniţi de la UEFA » Dinamo şi FCSB, printre beneficiare. Care au fost criteriile

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 07 martie 2022

Federația Română de Fotbal a anunțat luni că mai multe echipe din România vor primi recompense de solidaritate din partea celor de la UEFA.

UEFA va trimite 1,5 milioane de euro echipelor aflate în top 20 a celor mai bune academii din 2021 din România.

Printre acestea se numără Farul Constanța, FCSB, Dinamo, dar și echipe precum Csikszereda, CSA Steaua sau Sport Team.

FRF anunță însă că banii primiți pot fi folosiți doar de a fi investiți tot în academie, cu scopul de a ajuta tot tinerii şi juniorii.

„Conform principiului adoptat începând cu sezonul 2020/21, Federația Română de Fotbal va distribui primelor 20 de cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor suma provenind din plățile de solidaritate UEFA. În fiecare an, forul continental alocă un procent de 4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării edițiilor precedente ale competițiilor Liga Campionilor și Europa League. 

Suma rezultată este distribuită asociațiilor naționale spre a fi direcționată către cluburile profesioniste (condiție obligatorie impusă de UEFA). Față de sezonul precedent, plățile de solidaritate pentru fotbalul românesc au crescut cu 10%. 

Astfel, suma de 1,5 milioane de euro va fi împărțită primelor 20 de cluburi profesioniste din clasificarea academiilor, indiferent de eșalon, cu obligativitatea ca banii să fie investiți la nivel de copii și juniori”, au comunicat cei de la FRF pe site-ul oficial.

Topul celor mai bune 20 de academii din România în anul 2021 / foto.frf.ro

Citește alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.